Սա կարող եք չորացնել և փոշի դարձնել, և դուք կստանաք արդյունավետ միջոց ոտքերի սնկի դեմ
Ես ուզում եմ խոսել ճակնդեղի տերևների օգտակար հատկությունների մասին, որոնք այժմ առատորեն առկա են այգիներում և անձնական հողամասերում և որոնք մենք սովորաբար դեն ենք նետում։
Այսպիսով, եթե լավ ողողեք, չորացրեք և մանրացնեք ճակնդեղի տերևները՝ փոշի դարձնելու համար, ապա կստանաք արդյունավետ միջոց ոտքերի սնկերի դեմ։
Պարբերաբար ցողելով այն խնդրահարույց հատվածներին՝ 10-15 օր հետո կմոռանաք սնկերի մասին։ Պահպանեք փոշին ամուր փակված չոր ապակե տարայի մեջ:
Դրանք արդյունավետորեն վերացնում են թութքը։ Չորացրած, մանրացված տերևներից մեկ բաժակը լցնում են 200 մլ եռման ջրով, մեկ ժամ հետո ֆիլտրում և ամբողջ օրվա ընթացքում ըմպում կումերով։
Ցիստիտի դեպքում դրանց մի մասը 10 րոպե եփեք 0,5 լիտր ջրի մեջ, թողեք մեկ ժամ, զտեք և արգանակը հավասար չափաբաժիններով խմեք օրական 3-4 անգամ ուտելուց կես ժամ առաջ։
Երիկամներից և միզապարկից ավազը և քարերը առանց ցավի դուրս կգան, եթե ամեն երեկո տաք լոգանք ընդունելուց հետո, որովայնի ստորին հատվածում ճակնդեղի տերևների եփուկի հագեցած թուրմով թրջված կտոր դնեք: Մի հանեք կոմպրեսը մինչև առավոտ։
Դրա գագաթները շատ բուժիչ են։ Այն պարունակում է ասկորբին և ֆոլաթթուներ, B1, B2, P, PP վիտամիններ, երկաթ, կալիում, կալցիում, մագնեզիում և յոդ, իսկ ճակնդեղի տերևներում մի քանի անգամ ավելի շատ վիտամին C կա, քան հենց արմատային բանջարեղենում:
Ճակնդեղի տերևներն օգտագործվում են աղցանների, ապուրների, կոտլետների, կարկանդակի միջուկի, կաղամբի ռուլետների, բլիթների և շատ ավելին պատրաստելու համար:
Այս 2 բնական միջոցները կօգնեն ընդմիշտ հեռացնել սնկային վարակները ձեռքերի և ոտքերի եղունգներից
Սնկային վարակը կարող է առաջանալ մեր մարմնի գրեթե ցանկացած մասի վրա, սակայն ձեռքերն ու հատկապես ոտքերը հակված են այս խնդրին ամենից շատ:
Սննդային սոդա.
Սննդային սոդան ալկալիզացնող և հակասեպտիկ բաղադրիչ է, որը վերացնում է սնկային վարակները:
Մի քիչ խմորի սոդա խառնեք փոքր քանակությամբ ջրի կամ թարմ քամած կիտրոնի հյութի հետ, որպեսզի ստացվի թանձր մածուկ: Այժմ կիրառեք մածուկը տուժած եղունգի վրա և դրա շուրջը: Ծածկել պոլիէթիլենով, ամրացնել վիրակապով և թողնել ամբողջ գիշեր, առավոտյան ոտքերը լվանալ տաք ջրով։
Սնկերի տարածումը կանխելու համար կոշիկների մեջ կարող եք նաև սննդային սոդա լցնել:
Սխտոր․
Սխտորն ունի հզոր հակամանրէային և հակասնկային հատկություններ:
Այս հատկությունների շնորհիվ այն նպաստում է ոտքերի և ձեռքերի եղունգների բակտերիաների և սնկերի ոչնչացմանը։
10 պճեղ սխտորը մանրացրեք մինչև մածուկի ձևավորումը, ապա լուծեք փոքր քանակությամբ տաք ջրի մեջ և 15-20 րոպե թաթախեք դրա մեջ տուժած եղունգները։
Որպես այլընտրանք կարող եք նաև սխտորի մածուկը խառնել մի փոքր ձիթապտղի յուղի հետ և քսել տուժած հատվածներին։ Թողնել 30 րոպե, ապա լվանալ ու չորացնել։
Փորձեք այս պարզ հնարքները և շուտով կզարմանաք արդյունքներից:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։