Սա կարդալուց հետո դուք երբեք դեն չեք նետի ձվի կճեպը․ Պետք է իմանալ սա անպայման

Դիտումներ 1085

Սա կարդալուց հետո դուք երբեք դեն չեք նետի ձվի կճեպը․ Պետք է իմանալ սա անպայման

Երբ դուք օգտագործում եք ձու, ի՞նչ եք անում ձվի կճեպը: Եթե այն նետում եք աղբարկղը, ուրեմն կորցնում եք առողջությունը բարելավելու հնարավորությունը։ Գիտեի՞ք, որ կեղևները 90%-ով բաղկացած են մաքուր կալցիումից:

 

 

Այն կարևոր է մարդու ոչ միայն առողջ ոսկորների և ատամների, այլև նյարդերի, մկանների և առողջ ֆերմենտների համար: Իսկ քիմիապես ձվի մեջ պարունակվող կալցիումն այն է, ինչ անհրաժեշտ է մեր ոսկորներին և ատամներին:



Առողջապահության ազգային ինստիտուտի բազմաթիվ հետազոտություններ պարզել են փոշիացված ձվի կճեպի օգուտները: Այս ձևով այն կարող է հեշտությամբ ներծծվել մարդու մարմնի կողմից և նպաստել առողջության մի շարք առավելությունների, ներառյալ ոսկորների ամրացումը, օգնելով ձեր մարմնին արտադրել առողջ արյան բջիջներ, վերացնել խոլեստերինը և նորմալացնել արյան ճնշումը:

 

 

Կես թեյի գդալ ձվի կեղևի կալցիումը պարունակում է մոտավորապես 1000-1500 մգ կալցիում կամ օրական առաջարկվող ընդունման 90%-ը:
1. 10 րոպե եփեք կեղևը՝ վնասակար բակտերիաները ոչնչացնելու համար։
2. Թողեք կեղևը սառչի, այնուհետև մանրացրեք այն սրճաղացով, մինչև այն վերածվի փոշու:

 



3. Պահեք կալցիումի փոշին հերմետիկ բանկայի մեջ:

Ամենատարածված միջոցը ձվի կճեպի փոշի դարձնելն է, կես թեյի գդալ ավելացնել մի բաժակ ջրի մեջ և խմել կում-կում։ Կարող եք նաև փորձարկել՝ այն ավելացնելով այլ մթերքների, ինչպիսիք են վարսակի ալյուրը կամ սմուզին:
Ի՞նչ եք կարծում, արժե՞ փորձել: Իսկ եթե արդեն փորձել եք, նկատե՞լ եք դրական փոփոխություններն ու առավելությունները:

 



Ամենաընթերցվածը