Սա կա բոլոր սնունդների մեջ և շատ վտանգավոր է․ Ահա ինչ է դա

Դիտումներ 507

Սա կա բոլոր սնունդների մեջ և շատ վտանգավոր է․ Ահա ինչ է դա

ԱՄՆ-ի Քլիվլենդի կլինիկայի գիտնականները բացահայտել են հանրաճանաչ սննդային հավելումների՝ նիասինի կամ վիտամին B3-ի վտանգները։ Նիասինի քայքայման արտադրանքը կապված է սրտանոթային հիվանդությունների ռիսկի հետ:

Մասնագետները ցույց են տվել, որ 4PY միացությունը, որն առաջանում է, երբ օրգանիզմում նիասինի ավելցուկը քայքայվում է, նպաստում է բորբոքմանը, որը վնասում է արյան անոթները և ժամանակի ընթացքում հանգեցնում աթերոսկլերոզի: Այնուամենայնիվ, նիասինը արևմտյան դիետայի շատ տարածված բաղադրիչ է, քանի որ մթերքները, ինչպիսիք են ալյուրը, հացահատիկն ու վարսակը, հարստացվել են դրանով տասնամյակներ շարունակ՝ օգնելու կանխարգելել սննդանյութերի անբավարարության հետ կապված հիվանդությունները:

 

 

Նիացինը առաջին դեղամիջոցներից մեկն էր, որը նշանակվեց LDL կամ «վատ» խոլեստերինը նվազեցնելու համար: Այնուամենայնիվ, ուսումնասիրությունները ցույց են տվել, որ նիասինը ավելի քիչ արդյունավետ է, քան խոլեստերինը իջեցնող այլ դեղամիջոցները և կապված է մի շարք այլ բացասական հետևանքների հետ:

Գիտնականները նշում են, որ նիասինի տարբեր ձևեր պարունակող առանց դեղատոմսի վաճառվող հավելումների համատարած օգտագործումը նույնպես հայտնի է դարձել իր ենթադրյալ հակատարիքային ազդեցությամբ: Մասնագետները խորհուրդ են տալիս հիվանդներին նման հավելումներ ընդունելուց առաջ խորհրդակցել բժշկի հետ և կենտրոնանալ մրգերով ու բանջարեղենով հարուստ սննդակարգի վրա՝ խուսափելով ավելորդ ածխաջրերից:



Ինչպես ազատվել ալերգիայից. այս մթերքները կօգնեն

Ալերգիան կարող է առաջանալ ցանկացած պահի, և անհրաժեշտ դեղամիջոցները միշտ չէ, որ ձեռքի տակ են:

 

 

Որպեսզի այս տհաճ հիվանդությունը ձեզ չզարմացնի, կարող եք մի փոքր նվազեցնել դրա ախտանիշները՝ կարգավորելով ձեր սննդակարգը։

Որոշ մթերքներ կարող են ճնշել հիստամինի ակտիվությունը՝ սպիտակուցային միացություն, որն առաջանում է ամեն անգամ, երբ ալերգենը մտնում է օրգանիզմ:

 



Կարևոր նշում. պետք է հիշել, որ ճիշտ սնուցմամբ հնարավոր չէ բուժել ալերգիան։
Նման հրաշք մթերքների թվում են մի շարք բանջարեղեններ՝ կարմիր բուլղարական պղպեղ, բրոկկոլի, ծաղկակաղամբ, նաև որոշ մրգեր՝ ցիտրուսային մրգեր, կիվի, սև հաղարջ։

 

Հետևյալ մթերքները կարող են օգնել հաղթահարել ալերգիան, ներառյալ կարմիր սոխը և ցանկացած կարմիր գինի:

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը