Սա հրաշալի բուժիչ բնական միջոց է՝ ձեր լյարդը առողջացնելու համար
Դդմի մեղր ընդունելը խորհուրդ է տրվում գիրության, երիկամների և միզապարկի հիվանդությունների դեպքում։ Այն լավացնում է մարսողությունը և ունի լուծողական ազդեցություն։
Այնուհետև դդումի մեջ պետք է մինչև ծայրը շաքարավազ լցնել, ծածկել վերևի մասը ավելի և դնել ամանի մեջ։
Դդումը պետք է կանգնի ամանի մեջ, մինչև ներքևը փափուկ դառնա։
Դրանից հետո դդումի ամբողջ պարունակությունը քամեք տարայի մեջ։
Այդպես են պատրաստում դդմի մեղր:
Այն պետք է պահվի սառնարանում։
Դդմի մեղրը կարելի է ուտել ցանկացած քանակությամբ և ցանկացած ժամանակ։
Ինչ կլինի ձեր օրգանիզմի հետ, եթե հում դդում ուտեք. Դիետոլոգի խորհուրդը
Դիետոլոգը խոսեց դդումի հատկությունների մասին, որոնց պատճառով այն չպետք է օգտագործվի մարդկանց որոշակի կատեգորիաների կողմից։
Առողջ մարդու համար դդումն օգտակար է ցանկացած ձևով և կարելի է ուտել առանց սահմանափակումների։ Բայց եթե որոշակի խնդիրներ կան, դդումը պետք է զգուշությամբ օգտագործել։
Գաստրիտով, խոցով և կոլիտով տառապողները չպետք է հում դդում ուտեն։
Եթե լեղապարկում քարեր կան, ապա այս մթերքով նույնպես չպետք է տարվել։ Դդումն ունի խոլերետիկ ազդեցություն, որը կարող է հրահրել երիկամների և լեղապարկի քարերի տեղաշարժը։
Բանջարեղենը նույնպես խորհուրդ չի տրվում շաքարախտով հիվանդներին։ Չնայած նրանում շաքարավազը քիչ է, սակայն գլիկեմիկ ինդեքսը բավականին բարձր է։
Ալեքսանդրա Յակովլևան բացատրեց, որ դդումը համարվում է հիպոալերգենային արտադրանք, բայց անհատական անհանդուրժողականության դեպքում այն կարող է ռեակցիա առաջացնել, հատկապես զգույշ պետք է լինել երեխաներին դդումը որպես լրացուցիչ սնունդ ներկայացնելիս:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։