Սա հատկապես ճիշտ է նրանց համար, ովքեր թողնում են ծխելը կամ պասիվ ծխողներ են
Սա հատկապես օգտակար է նրանց համար, ովքեր թողնում են ծխելը կամ պասիվ ծխողներ են:
Վիտամին C-ի օգտագործումը նիկոտինը օրգանիզմից հեռացնելու ամենաառաջարկվող տարբերակներից մեկն է։
Ավելին, վիտամինն ի վիճակի է արագացնել նյութափոխանակությունը՝ նպաստելով արյան նոր սպիտակ բջիջների առաջացմանը՝ պաշտպանելու այս պաշտպանությունը:
Բացի այդ, բանջարեղենի և մրգերի դերը շատ կարևոր է օրգանիզմին նիկոտինի յուրացման գործում: Նրանք կարող են նաև օգնել ձեզ թողնել ծխելը:
Հետազոտությունները ցույց են տվել, որ օրվա ընթացքում բավականաչափ մրգերի և բանջարեղենի օգտագործումը կօգնի ձեզ խուսափել ծխախոտից կախվածությունից:
Այսպիսով, հետևյալ մթերքները կարող են օգնել ձեզ հեռացնել նիկոտինը ձեր կյանքից և ձեր մարմնից:
1. Եղինջ
Եղինջը երկաթ է պարունակում և օգտակար ու հիանալի ախտահանիչ է թոքերի վարակի դեմ պայքարում։ Բացի այդ, այն հարուստ է վիտամիններով, որոնք բարերար ազդեցություն են ունենում օրգանիզմի վրա։
2. Նարինջ
Նարինջը պարունակում է մեծ քանակությամբ վիտամին C: Սա կօգնի փոխարինել այն վիտամին C-ին, որը ձեր օրգանիզմում սպառվում է ծխելով:
Նարինջ ուտելը խթանում է նյութափոխանակությունը և արագացնում նիկոտինի մաքրումը, ինչպես նաև օգնում է նվազեցնել սթրեսը, որը կարող է կապված լինել ծխելու հետ:
3. Սպանախ
Սպանախը հարուստ է վիտամիններով և ֆոլաթթվով, օգտակար է օրգանիզմի համար և հատկապես օգտակար է նիկոտինի համը վատացնելու համար:
4. Սոճու թեյ
Վիտամին C-ի բարձր չափաբաժինները, որոնք մեզ կարող են տալ սոճու ասեղները, այն դարձնում են հիանալի դաշնակից ծխելու դեմ պայքարում: Բացի այդ, այն օգտագործվում է կոկորդի և բերանի խոռոչի ախտահանման համար, ինչպես նաև օգնում է պահպանել թոքերի առողջությունը։
5. Բանջարեղեն
Նեխուրի օգտագործումը այլ բանջարեղենի հետ՝ սմբուկի, ցուկկինի, կանաչ լոբիի, վարունգի, օգնում է թողնել ծխելը։ Սակայն, խորհուրդ է տրվում խուսափել քաղցր բանջարեղենից, քանի որ դրանք շատ շաքար են պարունակում։ Ի վերջո, գլյուկոզան կարող է խթանել ծխելու տենչը։
6. Ջուր
Նիկոտինը ջրազրկում է օրգանիզմը, այնպես որ ջուր խմեք՝ վերականգնելու համար: Լավ խոնավանալն օգնում է ձեր մարմնին հեռացնել նիկոտինը:
7. Բրոկկոլի
Բրոկկոլին պարունակում է մեծ քանակությամբ B5 և C վիտամիններ: Լրացնում է վիտամին C-ն և բարձրացնում նյութափոխանակությունը: Բրոկկոլին պարունակում է մի նյութ, որը պաշտպանում է թոքերը տոքսիններից։
8. Կիվի
Համեղ կիվիով դուք աջակցում եք մարմնի մաքրմանը, դետոքսիկացմանը և թոքերի մաքրմանը:
9. Գազարի հյութ
Գազարի հյութն ունի A, B, C, K վիտամիններ, որոնք օգնում են օրգանիզմից հեռացնել նիկոտինը։ Նիկոտինը նույնպես վնասակար է մաշկի համար, իսկ գազարի հյութը հարուստ է մաշկի համար օգտակար վիտամիններով։
Եթե ունեք ծխող բարեկամներ, ապա սա ասեք իրենց․ Մասնագետները նշել են, որ այս մթերքները կարող են օրգանիզմը մաքրել ծխախոտի նիկոտինից
Մասնագետները նշել են 5 մթերք, որոնք կմաքրեն օրգանիզմը նիկոտինից։
Դրանք ներառում են ջուր, մրգեր, բանջարեղեն, հատապտուղներ և սոյան:
Մասնագետները հայտնել են, որ վերը նշված մթերքների օգնությամբ դուք կարող եք օգնել օրգանիզմին հեռացնել նիկոտինը։
Որքան ժամանակ է այն մնում, կախված է լյարդի ֆունկցիայից, երիկամների ֆունկցիայից, գենետիկայից և ծխած ծխախոտի քանակից: Ընդ որում, կանանց մոտ մաքրումն ավելի արագ է ընթանում, քան տղամարդկանց մոտ։ Որոշ ուսումնասիրություններ ցույց են տվել, որ նիկոտինի հետքերը մեզի մեջ կարող են պահպանվել մինչև ութ շաբաթ:
Ջուրը օրգանիզմը վնասակար նյութերից մաքրելու լավագույն միջոցն է։ Որքան շատ եք խմում, այնքան ավելի ակտիվ են աշխատում երիկամները։ Մրգերը պարունակում են հակաօքսիդանտներ, որոնք կանխում են ազատ ռադիկալները օրգանիզմում:
Հատապտուղները կատարում են նույն գործառույթը. Հապալասը, ազնվամորին, հապալասը, ելակը լավագույնս աշխատում են:
Բանջարեղենը հարուստ է բջջանյութով, ինչը նվազեցնում է բազմաթիվ սրտի հիվանդությունների վտանգը, որն առաջացնում է ծխելը:
Սոյան կնվազեցնի թոքերի քրոնիկ օբստրուկտիվ հիվանդության վտանգը։ Նաև այս մթերքը պարունակում է հակաբորբոքային նյութեր, որոնք կարող են լինել COPD-ի կանխարգելում։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։