Սա է հացի այն տեսակը, որը հանգեցնում է որովայնի ճարպի նվազմանը
Դիետոլոգ Պոնոմարեւան անվանել է հացի այն տեսակը, որը հանգեցնում է որովայնի ճարպի նվազմանը
Ամբողջ հացահատիկի հացը կարող է օգնել ձեր որովայնի հատվածը կրճատել մինչև չորս սանտիմետրով:
Անկախ նրանից, թե դուք ժամանակ եք ծախսում զրոյից հաց պատրաստելու համար, թե պարզապես այն գնում եք ձեր տեղական մթերային խանութից, հացը կարևոր մթերք է, որը կարելի է գտնել յուրաքանչյուր խոհանոցում:
Հասանելի է տարբեր ձևերով, չափերով և համով այս բազմակողմանի, բայց էժան կերակուրը վայրկյանների ընթացքում կարող է վերածվել նախաճաշի, ճաշի կամ խորտիկի:
«Չնայած դուք կարող եք դասական սպիտակ հացի սիրահար եք, ուսումնասիրությունը համոզիչ փաստ է դարձնում մեկ այլ տեսակի համար: Ամբողջական ցորենի հացը կարող է զգալիորեն նվազեցնել որովայնի ճարպը», - ասում է դիետոլոգ Վասիլիսա Պոնոմարևան։
Օրական որքա՞ն հաց կարելի է ուտել առանց առողջությանը վնասելու. բժիշկն ամեն ինչ պատմել է
Հացը ճաշի սեղանի ամենահայտնի մթերքն է:
Շատերը դրա հետ մակարոն են ուտում կամ նույնիսկ «դատարկ» բուլկի են ուտում։
Բայց նույնիսկ ամենաօգտակար մթերքը պետք է սահմանափակ քանակությամբ մտնի օրգանիզմ։
Սննդաբան, իմունոլոգ և ալերգոլոգ Մարինա Ապլետաևան «Մոսկվա 24»-ին տված հարցազրույցում պատմել է, թե որքան հաց կարելի է ուտել 1 օրում՝ առողջությանը չվնասելու համար։
Սովորական առողջ մարդը օրական կարող է ուտել մոտ երկու-երեք կտոր ցանկացած հաց։
Սակայն մարդկանց որոշ խմբեր չեն ցանկանում ուտել որոշակի տեսակի հաց։
Օրինակ, դիաբետիկները և նրանք, ովքեր գեր են, պետք է խուսափեն թխուկներից, որոնք պատրաստված են սպիտակ ալյուրից:
Սակայն տարեկանի հացը պետք է սահմանափակվի միայն այն մարդկանցով, ովքեր խնդիրներ ունեն մարսողական համակարգի հետ:
Բայց ամբողջ հացահատիկի հացը կարող են ուտել բոլոր նրանք, ովքեր չեն պատկերացնում ուտեստը առանց դրա:Նորման նույնն է, ինչ վերը նշվեց՝ օրական 2-3 շերտ։
Ապլետաևան կարծում է, որ դրա այս տեսակը նույնիսկ ի վիճակի է բարելավել մարսողական համակարգի աշխատանքը:
Սպիտակ հացի սիրահարները պետք է ավելի շատ վերահսկեն քանակը.
Այն ոչ մի օգուտ չի բերում օրգանիզմին, բացի քաղցը հագեցնելուց։
Պատրաստեք հացը այս բաղադրատոմսով, քանի որ այն կանխում է ծերացումը և կարգավորում է նյութափոխանակությունը
Մենք բոլորս գիտենք այն տեսությունը, որ եթե ցանկանում ենք նիհարել, պետք է խուսափենք հացից, քանի որ սպիտակ ալյուրը վնասակար է առողջության համար։ Բայց հացի տարբեր տեսակներ կան։ Եթե այն ճիշտ պատրաստեք, կարող եք արագացնել նյութափոխանակությունը և կանխել մարմնի ու հոգու ծերացումը։
Մթերքների սխալ համադրությունը կարող է բացասաբար անդրադառնալ մեր առողջության, արտաքին տեսքի և գեղեցկության վրա։
Բարձրորակ և սննդարար սնունդն ազդում է ծերացման գործընթացի դանդաղեցման վրա։ Հայտնի է նաև որպես հակատարիքային հաց, այս հացը կարող է լինել ցանկացած լավ նախաճաշի հիմքը:
- 200 գրամ հնդկաձավարի ալյուր,
- 200 գրամ ցորենի ալյուր,
- 100 գրամ տարեկանի ալյուր,
- փխրեցուցիչ,
- սոդա,
- 4 ճաշի գդալ ձիթապտղի յուղ,
- 0,5 թեյի գդալ չաման,
- 1 ճաշի գդալ կտավատի սերմեր,
- խնկունի
- 0,5 լիտր ջուր
Բաղադրիչները խառնում ենք և թողնում, որ ամբողջ գիշեր խմորվեն։ Ջեռոցը տաքացնել 250 աստիճան և թխելու համար մագաղաթյա թուղթ դնել և վրան լցնել զանգվածը։
Թխել հացը 30 րոպեից մեկ ժամ: Թխելու ժամանակը կախված է կաղապարի չափից և խմորի խտությունից։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։