Սա բնական կալցիում է, որը վերացնում է հոդացավերը, վահանաձև գեղձի խնդիրները և մաքրում է արյունը
Ձուն ամենայուրահատուկ մթերքներից է։ Այն կարելի է օգտագործել բազմաթիվ ուտեստներ պատրաստելու համար կամ պարզապես ուտել այն մի քիչ աղով։
Ձվի կեղևը պարունակում է կալցիումի բարձր կոնցենտրացիա, ինչի պատճառով շատերն այն գնահատում են որպես յուրահատուկ սննդային հավելում, հատկապես կաթի քիչ ընդունման դեպքում:
Ձվի կեղևի հիմնական առավելություններից մեկն այն է, որ մեկ ձվի կեղևը պարունակում է 750-ից մինչև 800 մգ կալցիում:
Օրգանիզմում այս հանքանյութի հիմնական գործառույթը օստեոպորոզի կանխարգելումն է, որը հատկապես սպառնում է կանանց դաշտանադադարից հետո: Կալցիումը խթանում է ոսկրածուծի բջիջների ձևավորումը, այն պայքարում է խոլեստերինի դեմ և կարգավորում արյան ճնշումը։
Բայց բացի կալցիումից, որը ձվի կեղևի հիմնական բաղադրիչն է, այն պարունակում է նաև երկաթ, պղինձ, ֆտոր, ֆոսֆոր, ցինկ, մանգան և քրոմ։
Դուք կզարմանաք անհավատալի օգտագործման և օգուտների վրա, որոնք դուք ստանում եք ձվի կեղևի օգտագործումից, ինչպիսիք են՝ գաստրիտը և խոցը:
Գաստրիտի և խոցի ախտանիշները թեթևացնելու համար մի քանի ձվի կեղևը տրորեք, բայց մի մոռացեք դրանք նախապես լավ լվանալ։
Վերցրեք ¼ թեյի գդալ ստացված փոշին և խառնեք երկու ճաշի գդալ կիտրոնի հյութի հետ։ Սպասեք, մինչև կեղևը փափկի, ապա ավելացրեք երկու ճաշի գդալ կաթ։
Ընդունեք այս դեղը օրը երկու անգամ՝ մեկ անգամ առավոտյան դատարկ ստամոքսին, իսկ երկրորդը՝ քնելուց առաջ:
Ամրապնդում է իմունային համակարգը և մաքրում արյունը․
Վերցրեք վեց ձվի կեղևը, մանրակրկիտ լվացեք և մանրացրեք, ապա կեղևը դրեք 3 լիտր ջրով տարայի մեջ։ Տարան պահել սառնարանում մեկ շաբաթ, որպեսզի ջուրը ներծծի ձվի կճեպի հատկությունները։
Մեկ շաբաթ անց սկսեք ընդունել այս ըմպելիքից 2-3 բաժակ ամբողջ օրվա ընթացքում։ Համի համար կարող եք ավելացնել կիտրոնի հյութ։
Պատրաստեք այս տնային միջոցը. վերցրեք 8 ձվի կեղևը, մանրակրկիտ լվացեք, չորացրեք և փոշի դարձրեք, ապա փոշու մեջ ավելացրեք 2 կիտրոնի թարմ քամած հյութը։
Ընդունեք այս դեղամիջոցը օրը 3 անգամ՝ 1 ճ.գ. ճաշից հետո: Ժողովրդական որևէ բաղադրատոմս օգտագործելուց առաջ խորհուրդ է տրվում խորհրդակցել բժշկի հետ։
Կալցիումի անբավարարության նշանները և ինչպես լրացնել այդ դեֆիցիտը
Կյանքի ժամանակակից ռիթմը չափազանց բարձր է դարձել։ Մարդը կարող է ամեն օր առավոտից երեկո շարժվել, ինչպես սկյուռը անիվի մեջ, ինչի շնորհիվ կմոռանա հրատապ կարիքների մասին։
Դրանցից մեկը սնունդն է: Անհատը կարող է բառացիորեն մոռանալ ուտելու մասին: Այս դեպքում նրա մոտ կարող է առաջանալ ցանկացած նյութի կամ նույնիսկ մի քանիսի դեֆիցիտ։ Ամենից հաճախ կա կալցիումի պակասի վտանգ:
Այս վիճակը վտանգավոր է ապագայում, ուստի պետք է իմանալ դրա մասին: Կան որոշ օգտակար տեղեկություններ, որոնք բոլորը պետք է ուշադրություն դարձնեն:
Կալցիումը անհրաժեշտ է ոսկրային համակարգի համար: Միայն դրա բավարար քանակով չի նկատվի օստեոպորոզ և այլ վտանգավոր պայմաններ։
Կալցիումն անհրաժեշտ է նաև ատամների համար։ Միայն կալցիումի բավարար առկայության դեպքում նրանք կարող են ամուր մնալ: Կարիեսի զարգացման ռիսկը ցածր կլինի։
Հարկ է նշել, որ նյութը նորմալ կներծծվի միայն այն դեպքում, եթե օրգանիզմում բավարար քանակությամբ վիտամին D լինի:Կան բավարար քանակությամբ կալցիում պարունակող մթերքներ:
Այն առատ է կոշտ պանրի, քնջութի, մանանեխի, նուշի, պիստակի և պնդուկի մեջ, կաղամբի բոլոր տեսակներում, ձիթապտղի, սոխի, ծովամթերքի մեջ նույնպես բավականին շատ է։
Եթե օրգանիզմում տարրի քանակությունը նոր է սկսել նվազել, ապա ոսկորներն անմիջապես փխրուն չեն դառնա։ Դա տեղի կունենա ավելի ուշ: Բայց դուք չեք կարող դիմանալ մինչև այս պահը, ավելի վաղ բացահայտել խնդիրը:
Պետք է ուշադրություն դարձնել իմունիտետի նվազմանը, հոգնածությանը, արյունահոսության հակմանը, թուլությանը։ Կալցիումի դեֆիցիտի դեպքում այս ամենն իրեն զգացնել կտա։
Կալցիումի անբավարարության հետևանքները
Նրանց թվում են ոչ միայն հաճախակի կոտրվածքները. Իրենց զգացնել կտան վերջույթների տեղաշարժերը և ենթաբլյուքսացիաները, ինչպես նաև հոդերի ցավը։
Ծերության ժամանակ օստեոպորոզը բավականին արագ կզարգանա, ինչն արդեն իսկ այդպես է։
Նման պահերը կարևոր են, դրանք միշտ պետք է հիշել։ Այս դեպքում հնարավոր կլինի կանխել կալցիումի պակասը, ժամանակին արձագանքել, եթե տարրը սկսի պակասել մարմնում։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։