Սա բարելավում է ուղեղի աշխատանքը
Հայտնաբերվել է ուղեղի աշխատանքը բարելավելու միջոց։ Գիտնականները մանրաթելերի ամենօրյա ընդունման միջոցով ուղեղի աշխատանքը բարելավելու միջոց են հայտնաբերել:
Հետազոտությանը մասնակցել են 60 տարեկանից բարձր 36 զույգ երկվորյակներ, ովքեր 12 շաբաթվա ընթացքում ստացել են կա՛մ պլացեբո, կա՛մ մանրաթելերով հարուստ սննդային հավելումներ: Միաժամանակ բոլոր կամավորները կատարել են ֆիզիկական վարժություններ և ընդունել սպիտակուցային հավելումներ՝ մկանների աշխատանքը բարելավելու համար։
Պարզվել է, որ մանրաթելային հավելումը հանգեցրել է մասնակիցների աղիքների միկրոբիոմի բաղադրության զգալի փոփոխությունների, մասնավորապես՝ բիֆիդոբակտերիաների նման օգտակար բակտերիաների քանակի ավելացման։
Թեև խմբերի միջև մկանային ուժի մեջ զգալի տարբերություն չկար, մանրաթելային հավելում ստացող խումբն ավելի լավ կատարեց ուղեղի ճանաչողական գործառույթը գնահատող թեստերը, ինչպես նաև արձագանքման ժամանակի և տեղեկատվության մշակման թեստերը:
Դուք սիրու՞մ եք ընկույզ. Ահա թե ինչ է տեղի ունենում օրգանիզմում, եթե սովորականից շատ ընկույզ եք ուտում․
Մենք գիտենք, որ ընկույզը շատ օգտակար է առողջության և հատկապես սրտի առողջության համար՝ նվազեցնելով Ալցհեյմերի հիվանդության վտանգը, բայց քանի՞ ընկույզ կարող ենք օգտագործել՝ չվնասելով մեր առողջությանը:
Մեզանից շատերը շատ են սիրում ընկույզը, քանի որ դրանք շատ համեղ են և օգնում են արագ հագեցնել սովի զգացումը, բայց ահա թե ինչ կկատարվի ձեր օրգանիզմի հետ, եթե չպահպանեք ընկույզ ուտելու առաջարկվող օրական չափաբաժինը։
Օրական չափաբաժինը մոտավորապես 24 նուշ կամ 14 ընկույզ կամ 8 հնդկական ընկույզ է:
Շատ ընդեղեն ուտելու խնդիրն այն է, որ այն կարող է բացասաբար ազդել մեր առողջության վրա.
Բազմաթիվ հետազոտություններ հաստատում են, որ ընկույզն օգնում է նիհարել։
Ընկույզները օգնում են նիհարել, բայց միայն այն դեպքում, եթե դրանք սպառվում են առաջարկվող օրական չափաբաժնի սահմաններում:
Եթե դուք ուտում եք ավելի շատ, քան խորհուրդ է տրվում, դրանք հակառակ ազդեցությունն են ունենում:Ընկույզները բավականին բարձր կալորիականություն ունեն:
Եթե ընկույզ ուտելուց հետո կարող եո փքվածություն զգալ:
Դրանից խուսափելու համար կարևոր է օգտագործել ընկույզի առաջարկված քանակությունը։
Մազաթափություն, փխրուն եղունգներ, բերանի տհաճ հոտ, մկանների և հոդերի ցավ:
Այս բոլոր ախտանիշները սելենիումով թունավորման ախտանիշներ են՝ հազվագյուտ, բայց լուրջ հիվանդություն, որը կարող է առաջանալ մեծ քանակությամբ ընդեղեն օգտագործելու արդյունքում:
Ընկույզներն այնքան հարուստ են սելենով, որ որոշ սննդաբաններ խորհուրդ են տալիս օրական ընդամենը 4 ընկույզ ուտել:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։