Ինչպես կանխել ինֆարկտը, ինսուլտը, թրոմբոֆլեբիտը, երակների վարիկոզը, թութքը
Սրտամկանի ինֆարկտ, ինսուլտ, թրոմբոֆլեբիտ, երակների վարիկոզ լայնացում, թութք... Ի՞նչ ընդհանուր բան ունեն այս բոլոր հիվանդությունները։ Դրանց առաջացման պատճառներից մեկը խիտ արյունն է։
Շատերը չեն պատկերացնում, որ կարող են անել առանց թանկարժեք դեղամիջոցների՝ պարզապես մի փոքր փոխելով իրենց սննդակարգը: Այսպիսով, ինչ պետք է արվի, որպեսզի արյան ազատ շրջանառությունը ապահովվի: Մի քանի պարզ խորհուրդ.
Արյան թրոմբների կանխարգելում.
Ավելի շատ ջուր խմեք: Մարդկանց 90%-ը շատ քիչ ջուր է խմում։ Խոսքը ջրի մասին է, ոչ թե հեղուկների։ Մեծահասակը պետք է օրական 1,5–2,5 լիտր ջուր խմի։
Արյունը նոսրացնող մթերքներ՝ ձիթապտղի և կտավատի ձեթ, սխտոր և սոխ, կիտրոն, արևածաղկի սերմեր, ճակնդեղ, ձկան յուղ, լոլիկ, լոլիկի հյութ, վարսակի ալյուր, ազնվամորի, հապալաս, լոռամիրգ, վայրի ելակ, կեռաս։
Ահա ինչպես կարող եք նոսրացնել արյունը. Բանն այն է, որ խիտ արյունը կարող է հանգեցնել թրոմբների առաջացման
Բանն այն է, որ թանձր արյունը կարող է հանգեցնել թրոմբների առաջացման:
Այն կարող է նաև առաջացնել հիպերտոնիա, սրտի անբավարարություն, աթերոսկլերոզ, թրոմբոզ, սրտի կաթված և ինսուլտ:
Ձեր օրգանիզմում նման խնիրներ չառաջացնելու համար կերեք հետևյալ մթերքները.
Բոլոր կարմր հատապտուղները և մրգերը օգտակար են:
Գրեյպֆրուտը նաև հիանալի արյունը նոսրացնող միջոց է: Ենթադրվում է, որ դրա ազդեցությունը համեմատելի է Ասպիրինի հետ:
Ցանկի մյուս մթերքը կտավատի յուղն է` 1 ճ.գ. օրական: Այն նվազեցնում է խոլեստերինը և նոսրացնում արյունը։
Արյան նոսրացման համար այս մթերքները կարող են օգնել Ձեզ․ Արյան շրջանառության դանդաղումը հանգեցնում է ներքին օրգանների թթվածնային սովի և արյան մակարդուկների առաջացմանը
Արյան դանդաղ հոսքը հանգեցնում է ներքին օրգանների թթվածնային սովի և արյան մակարդուկների առաջացմանը։
Շատ մարդիկ օգտագործում են ասպիրին արյունը նոսրացնելու համար, սակայն քչերը գիտեն, որ բացի օգուտներից, այն նաև վնաս է բերում։ Ասպիրինի մասնիկները, կպած ստամոքսի պատերին, ուտում են ստամոքսի պատը և առաջանում խոցեր: Հետևաբար, բուսաբանները և ավանդական բժշկությունը օգտագործում են ազնվամորու և սև հաղարջի տերևների թուրմերը՝ որպես ասպիրինի աղբյուր:
Պետք է նաև հիշել, որ կարևոր է նվազեցնել վիտամին K-ով հարուստ մթերքների ընդունումը, քանի որ դրանք, ընդհակառակը, նպաստում են մակարդմանը։ Դրանցից առաջին հերթին անհրաժեշտ է անվանել chokeberry-ի պտուղները։ Վիտամին K կա սպանախի, հազարի և այլ ուտելի կանաչեղենի մեջ։ Եթե դուք խիտ արյուն ունեք, ապա տեղյակ եղեք, որ վիտամին K-ով հարուստ մթերքներն էլ ավելի են հաստացնում այն:Ձկան ճարպերը նպաստում են ոչ միայն արյան նոսրացմանը, այլև առկա արյան թրոմբների և սկլերոտիկ սալերի ներծծմանը:
Սխտոր ուտելը նվազեցնում է արյան մածուցիկությունը։ Ձեր սննդակարգում ներառեք սեխ, գրեյպֆրուտ, կարմիր բուլղարական պղպեղ և լոլիկ:
Չիլի պղպեղը պարունակում է A և E վիտամիններ, կալիում և ֆոլաթթու, որոնք հիանալի նոսրացնում են արյունը և կանխում սրտանոթային հիվանդությունները։
Ամեն օր խմեք ոչ ավելի, քան 120 մլ նարնջի հյութ. սա հիանալի արյուն նոսրացնող միջոց է, ինչպես նաև վիտամին C-ի աղբյուր: Պարզապես հիշեք, որ նարնջի հյութը հակացուցված է ստամոքսի խոցերի և բարձր թթվայնությամբ գաստրիտների դեպքում:
Վերցրեք 250 գ մաքրած սխտոր, ավելացրեք 300 գ մեղր։ Թրմեք 3 շաբաթ և ընդունեք 1 ճ/գ օրը 3 անգամ ուտելուց 40 րոպե առաջ։
0,5 լ օղի լցնել 100 գ աղացած մշկընկույզի վրա, թողնել 21 օր՝ ամեն օր թափահարելով, ապա զտել։ Խմեք 20-30 կաթիլ 1/4 բաժակ տաք ջրի մեջ օրը 3 անգամ՝ ուտելուց 30 րոպե առաջ։
Թուրմի չափաբաժինների միջև (0,5 լ) ընդմիջում 10 օր, ընդհանուր 5 դասընթաց
Ծլած ցորենը նոսրացնում է արյունը։ Կերեք օրական առնվազն 1 ճ/գ. ծլած ցորեն, ցանկալի է ավելացնել բանջարեղենային աղցանների մեջ + 1 ճ.գ. կտավատի սերմի յուղ (օմեգա-3 չհագեցած ճարպաթթուների աղբյուր):
Օգտագործելուց 24 ժամ առաջ ցորենի հատիկները մի քանի անգամ մանրակրկիտ ողողեք:
Դարչինն ու կոճապղպեղը նոսրացնում են արյունը։ Ձեզ անհրաժեշտ է՝ թարմ կոճապղպեղի արմատ (մոտ 4 սմ), մի պտղունց դարչին (դանակի ծայրին), 1 ճ.գ. կանաչ թեյ. Լցնել 0,5 լիտր եռման ջուր, թող եփվի, քամեք, ավելացրեք կես կիտրոն և մեղր ըստ ճաշակի։ Խմեք օրվա ընթացքում։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։