Ռեհանի բացառիկ հատկությունները․ Ամենահզոր հակաօքսիդանտն է
Ռեհանը մարդկությանը հայտնի ամենաօգտակար դեղաբույսերից է։ Այն շատ բազմակողմանի դեղաբույս է, սուր համով և կարող է օգտագործվել տարբեր ձևերով: Զարմանալիորեն, այն վիտամին K-ի լավագույն աղբյուրներից մեկն է, և մի քանի ռեհանն ապահովում է այս սննդանյութի 29%-ը:
Ռեհանը հարուստ է բետա-կարոտինով և վիտամին A-ով, ինչպես նաև երկու հզոր հակաօքսիդանտներով, որոնք կանխում են ազատ ռադիկալների վնասը, ինչպես նաև պաշտպանում են ձեզ աթերոսկլերոզից և սրտանոթային հիվանդություններից:
Ռեհանի օգտակար հատկությունները առողջության համար.
Հակաօքսիդիչ հատկություններ.
Գիտականորեն ապացուցված է, որ ռեհանը պաշտպանում է տարբեր քիմիական և քաղցկեղածին նյութերից:
Բնական հակաբիոտիկ.
Ռեհանը գործում է որպես հզոր հակաբիոտիկ, որն օգնում է բազմաթիվ հիվանդությունների բուժմանը: Նրա հատկությունները ավելի են ուժեղանում, երբ համակցվում են սխտորի հետ:
Մաքրում է արյան անոթները․
Արյունատար անոթները վատ խոլեստերինից մաքրելու ունակության շնորհիվ արդյունավետ է սրտանոթային տարբեր հիվանդությունների կանխարգելման համար։
Լրացուցիչ առողջական օգուտներ.
Ռեհանն օգնում է բուժել հազը, գրիպը, վերացնել մակաբույծները, հեռացնել գորտնուկները, լուծել երիկամների խնդիրները, փորլուծությունը, փորկապությունը և այլն։
Ռեհանը պարունակում է կալորիաներ, բայց հարուստ է վիտամիններով, ցինկով, մագնեզիումով, կալցիումով, կալիումով և սննդային մանրաթելերով։
Ինչպես նշվեց հենց սկզբում, ռեհանը բազմակողմանի է և կարող է օգտագործվել տարբեր ձևերով: Օրինակ՝ պանրի կամ աղի փոխարեն կարող եք օգտագործել ռեհան՝ ձեր ճաշատեսակները բուրավետ դարձնելու համար: Բացի այդ, այն հիանալի համադրվում է կծու կարիի, ապուրների, մակարոնեղենի սոուսի և լոլիկի ու մոցարելլայով աղցանի հետ։
Ինչպես տեսնում եք, կան բազմաթիվ եղանակներ՝ ռեհանը ձեր ամենօրյա սննդակարգում ներառելու և ձեր ճաշերին հատուկ համ ավելացնելու համար: