Ռեհանի բացառիկ հատկությունները․ Ամենահզոր հակաօքսիդանտն է

Դիտումներ 491

Ռեհանի բացառիկ հատկությունները․ Ամենահզոր հակաօքսիդանտն է

Ռեհանը մարդկությանը հայտնի ամենաօգտակար դեղաբույսերից է։ Այն շատ բազմակողմանի դեղաբույս ​​է, սուր համով և կարող է օգտագործվել տարբեր ձևերով: Զարմանալիորեն, այն վիտամին K-ի լավագույն աղբյուրներից մեկն է, և մի քանի ռեհանն ապահովում է այս սննդանյութի 29%-ը:

 

 

Ռեհանը հարուստ է բետա-կարոտինով և վիտամին A-ով, ինչպես նաև երկու հզոր հակաօքսիդանտներով, որոնք կանխում են ազատ ռադիկալների վնասը, ինչպես նաև պաշտպանում են ձեզ աթերոսկլերոզից և սրտանոթային հիվանդություններից:

 


Բացի այդ, ռեհանը պարունակում է ֆոսֆոր, երկաթ, մանգան, կալցիում, մագնեզիում, ֆլավոնոիդներ և հակաբակտերիալ հատկություններ։

Ռեհանի օգտակար հատկությունները առողջության համար.

Հակաօքսիդիչ հատկություններ.

Գիտականորեն ապացուցված է, որ ռեհանը պաշտպանում է տարբեր քիմիական և քաղցկեղածին նյութերից:

Բնական հակաբիոտիկ.

 

 

Ռեհանը գործում է որպես հզոր հակաբիոտիկ, որն օգնում է բազմաթիվ հիվանդությունների բուժմանը: Նրա հատկությունները ավելի են ուժեղանում, երբ համակցվում են սխտորի հետ:

Մաքրում է արյան անոթները․

Արյունատար անոթները վատ խոլեստերինից մաքրելու ունակության շնորհիվ արդյունավետ է սրտանոթային տարբեր հիվանդությունների կանխարգելման համար։

Լրացուցիչ առողջական օգուտներ.

Ռեհանն օգնում է բուժել հազը, գրիպը, վերացնել մակաբույծները, հեռացնել գորտնուկները, լուծել երիկամների խնդիրները, փորլուծությունը, փորկապությունը և այլն։

 



Ռեհանը պարունակում է կալորիաներ, բայց հարուստ է վիտամիններով, ցինկով, մագնեզիումով, կալցիումով, կալիումով և սննդային մանրաթելերով։

Ինչպես նշվեց հենց սկզբում, ռեհանը բազմակողմանի է և կարող է օգտագործվել տարբեր ձևերով: Օրինակ՝ պանրի կամ աղի փոխարեն կարող եք օգտագործել ռեհան՝ ձեր ճաշատեսակները բուրավետ դարձնելու համար: Բացի այդ, այն հիանալի համադրվում է կծու կարիի, ապուրների, մակարոնեղենի սոուսի և լոլիկի ու մոցարելլայով աղցանի հետ։

Լավագույնն է, իհարկե, օգտագործել թարմ ռեհան՝ առավելագույն օգուտներ քաղելու համար, քանի որ չորացման գործընթացը ոչնչացնում է դրա հակաօքսիդանտ միացությունների և եթերայուղերի մեծ մասը:

Ինչպես տեսնում եք, կան բազմաթիվ եղանակներ՝ ռեհանը ձեր ամենօրյա սննդակարգում ներառելու և ձեր ճաշերին հատուկ համ ավելացնելու համար:



Ամենաընթերցվածը