Շուտով շաբաթ է․ Անպայման պատրաստեք․ Չտեսնված և շատ համեղ բլիթների բաղադրատոմս ենք ներկայացնում Ձեզ
Բաղադրատոմսի բաղադրիչները՝
- եռման ջուր - 1,5 բաժակ
- կաթ - 1,5 բաժակ
- ձու - 2 հատ
- ալյուր - 1,5 բաժակ
- կարագ - 1,5 ճաշի գդալ
- հատիկավոր շաքար - 1,5 ճաշի գդալ
- աղ - 0,5 թեյի գդալ
- վանիլին
Ձուն հարել շաքարավազի հետ, ավելացնել աղ և վանիլին։ Այնուհետև զանգվածը հարելիս ավելացնել կաթը և աստիճանաբար ավելացնել ալյուրը։
Առանց հարելու դադարեցնելու բարակ հոսքով լցնում ենք հալած կարագը, ապա եռացրած ջուրը, խմորը կես ժամով մի կողմ ենք դնում, որպեսզի բոլոր բաղադրիչները ներդաշնակորեն միախառնվեն։ Եվ հետո մենք սկսում ենք թխելը:
Խմորը լցնել բարակ շերտով նախապես տաքացրած տապակի մեջ, սպասել 1-2 րոպե, ապա շրջել այն։
Ի դեպ, առաջ պետք է տապակին մի քիչ բուսական յուղ ավելացնելև տարածել ամբողջ մակերեսին, եթե լցոնած բլիթներ եք սիրում, ընտրեք ավանդական միջուկովները (կաթնաշոռ, սունկ, հատապտուղ և այլն)։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։