Շուկայում վաճառողը համոզեց մեծ դդում գնել և բաղադրատոմսը գրեց անձեռոցիկի վրա, որը ներկայացնում ենք ձեզ
ԽՄՈՐԻ ԲԱՂԱԴՐԻՉՆԵՐԸ
300 գ դդում
60 մլ կաթ
120 մլ բուսական յուղ
2 ձու
190 գ ալյուր
1,5 ճ.գդ փխրեցուցիչ
լուծվող սուրճ
1 ճ.գ դարչին
0,5 ճ.գդ մշկընկույզ
0,5 ճ.գդ աղացած մեխակ
150 գ շաքարավազ
0,5 ճ.գդ աղ
բնական աղացած սուրճ
Դդումը մաքրել, կտորների կտրել և թխել մինչև փափկի:
Պատրաստի դդումը բլենդերով հարում ենք մինչև խյուս դառնա։
Խմորը պատրաստելու համար ալյուրը մաղում ենք փխրեցուցիչով և աղով։ Ավելացնել համեմունքներ (մեխակ, մշկընկույզ, դարչին) և լուծվող սուրճ։
Առանձին ամանի մեջ հարում ենք ձվերը շաքարավազի հետ: Զգուշորեն լցնել դդումի խյուսը և խառնել սիլիկոնե սպաթուլայով։ Լցնել բուսայուղը և կաթը։ Կրկին խառնել։
Չոր խառնուրդը խառնել հեղուկի հետ։ Խմորը լցնում ենք յուղապատ կամ մագաղաթապատ թխման ամանի մեջ (11 x 21 սմ): Թխել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 50-55 րոպե, մինչև պատրաստ լինի։
Թողեք տորթը սառչի կաղապարի մեջ, ապա մատուցել։ Վերջ, դդումի քափքեյք պատրաստ է։ Բարի ախորժակ!