Շոկոլադե երշիկի բաղադրատոմս. Սա բոլորն են սիրում

Դիտումներ 929

Շոկոլադե երշիկի բաղադրատոմս. Սա բոլորն են սիրում

Ձեզ հարկավոր է՝ 

Թխվածքաբլիթներ – 600 գ 
Կակաո – 3 ճ.գ. 
Կաթ - 150 մլ 
Կարագ - 200 գ 
Շաքարավազ - 8 ճ.գ. 

1) Թխվածքաբլիթները մանրացնել:
2) Կակաոն խառնել շաքարավազի հետ։ 
3) Կաթսայի մեջ հալեցնում ենք կարագը կաթով, կակաոյով և շաքարով։ Պահել կրակի վրա, մինչև շաքարավազն ամբողջությամբ լուծվի, բայց չեռացնել։ 
4) Թխվածքաբլիթները խառնում ենք հեղուկ զանգվածի հետ, մինչև ստացվի թանձր, կպչուն զանգված։ 
5) Երեք հատ նրբերշիկի տեսքով գրտնակել և փաթաթել սննդի թաղանթով: Դնել սառնարանում 6 ժամ։

 



Շատ համեղ պնդուկով շոկոլադե տորթի բաղադրատոմս

Բաղադրամասեր․

  • Ալյուր 100 գ
  • Ընկույզ 100 գ
  • Կարագ 100 գ
  • Շագանակագույն շաքարավազ 50 գ
  • հավի ձու 1 հատ
  • շոկոլադ 2 ճ.գ. լ.
  • շաքարի փոշի 1 ճ.գ
  • վանիլի էքստրակտ 1 ճ.գ
  • սոդա ½ թ/գդ
  • փխրեցուցիչ ½ թ/գդ
  • Հիմալայան աղ 1 պտղունց

 

Ջեռոցը տաքացրեք 180°C։

Խուրմայի վրա լցնել 150-175 մլ եռման ջուր և թողնել 10 րոպե, ապա քամել ջուրը և խնայել։

Ալյուրը խառնել փխրեցուցիչի և սոդայի հետ։

 

 

Մի ամանի մեջ նախապես փափկած կարագը խառնում ենք շաքարավազի, վանիլի էքստրակտի և աղի հետ, ամեն ինչ հարում ենք միատարր զանգվածի համար:

Շարունակելով հարել՝ ավելացնել ընկույզը, արմավը և ձուն, լցնել ալյուրի մի մասը փխրեցուցիչով, լցնել այն ջրի մեջ, որում թրջվել են խուրմաները, ապա ավելացնել մնացած ալյուրը, սպիտակուցը և հունցել խմորը։



Տորթի ձևի վրա քսել մագաղաթյա թուղթ, քսել խմորը և հարթեցնել:

Թխել նախապես տաքացրած ջեռոցում մոտ մեկ ժամ, մինչև պատրաստ լինի։

 

 

Տորթի վրա ցանել շաքարի փոշի։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը