Շերտավոր խմորի հեշտ և շատ արագ բաղադրատոմս` խմորեղեններ պատրաստելու համար

Դիտումներ 1359

Շերտավոր խմորի հեշտ և շատ արագ բաղադրատոմս` խմորեղեններ պատրաստելու համար

Դա այնքան էլ աշխատատար չէ:

Ես առաջին անգամ էի զբաղվում շերտավոր խմոր պատրաստելով և ինձ թվում է, որ դա ինձ հաջողվեց։

Ձեզ հարկավոր է.
400 գ ալյուր
10 գ. աղ
300 գ. կարագ
200 մլ սառը ջուր

Ես գործընթացը սկսել եմ շաբաթ օրը, ժամը 11:30-ին:
 



1. Ալյուրը լցնում ենք ամանի մեջ, մեջտեղում անցք սարքում ու մեջը լցնում ջրի ու աղի խառնուրդ։ Ավելացնել 50 գրամ փափկած կարագ և մատների ծայրերով հունցում խմորը, որը պետք է հարթ լինի։ Փաթաթեք սննդի թաղանթով և ամբողջ գիշեր դրեք սառնարանում:
Խմորը հանեցի երեկոյան ժամը իննին։

 


2. Խմորը գրտնակում ենք 20x35 սմ ուղղանկյունի, մեջտեղում լցնում ենք կտրատած 250 գրամ կարագ։
3. Խմորի եզրերը ծալեք, որպեսզի կարագը ծածկվի, ապա խմորը երեք մասի ծալեք, գրտնակեք, ապա եզրերը հետ ծալեք: Խմորը փաթաթել թաղանթի մեջ և մեկ ժամով դնել սառնարանում։

 



Ժամը 21.30 նորից խմորը հանեցի։
4. Մեկ ժամ հետո կրկնել գործընթացը։ Խմորը թողնել ամբողջ գիշեր:
5. Առավոտյան նորից կրկնեք գործընթացը թողեք մեկ ժամ։

 

 

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։
 



Ամենաընթերցվածը