Շատերը սիրում են բալը, իսկ ժողովրդական բժշկության մեջ այն համարվում է լավագույն դեղամիջոցներից մեկը․ Ահա, թե ինչին է այն այդպես օգտակար

Դիտումներ 1585

Շատերը սիրում են բալը, իսկ ժողովրդական բժշկության մեջ այն համարվում է լավագույն դեղամիջոցներից մեկը․ Ահա, թե ինչին է այն այդպես օգտակար

Ի՞նչն է օգտակար կեռասի մեջ: Ֆրուկտոզա, գլյուկոզա, կիտրոնաթթուներ և խնձորաթթուներ, հանքային աղեր, վիտամիններ A, B1, B2, C, P, PP, ֆոլաթթու, կարոտին, պեկտին, պղինձ, եթերայուղ և շատ այլ նյութեր:

 

 

* Բալը համարվում է լավագույն դիետիկ մթերքներից մեկը։ Նրա օգտագործման հակացուցումներն են բարձր թթվայնությամբ գաստրիտը, տասներկումատնյա աղիքի և ստամոքսի պեպտիկ խոցը։

* Բալի հյութն ունի հակաբորբոքային, հակասեպտիկ, իսկ բարձր ջերմաստիճանի դեպքում՝ ծարավը հագեցնելու ազդեցություն։

 



* Բալի հյութը բարենպաստ ազդեցություն է ունենում կենտրոնական նյարդային համակարգի վրա։

* Ողնաշարի հետ կապված խնդիրների դեպքում ավանդական բժշկությունը խորհուրդ է տրվում օրվա ընթացքում 1 կգ թարմ բալ ուտել կաթի հետ։

 

 

* Բալը խորհուրդ է տրվում արթրիտի, բրոնխիտի, բրոնխային ասթմայի դեպքում՝ որպես խորխաբեր:

* Եթե ավելորդ քաշ ունեք, ապա ուտելուց առաջ պետք է մի քանի բալ ուտել՝ դրանք կհագեցնեն ստամոքսը և թույլ չեն տա, որ ախորժակը բացվի և շատ ուտեք։

 



* Միգրենի և գլխացավի դեպքում կեռասի ճզմած միջուկը կարելի է քսել ճակատին՝ ցավը կանցնի մի քանի րոպեից։

* Եթե քթից արյուն է գալիս, հունցեք, փաթաթեք և բալի տերևները քթանցքի մեջ դրեք շվաբրի տեսքով։

* Արյան բարձր ճնշմամն ժամանակ այսպես արեք․

2 թեյի գդալ բալի ցողունները լցնել մեկ բաժակ ջրի մեջ, բերել եռման աստիճանի, թողնել եփվի, խմել օրը 3-4 անգամ՝ 1 ճ.գ.։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։

 

 



Ամենաընթերցվածը