Շատերը սիրում են բալը, իսկ ժողովրդական բժշկության մեջ այն համարվում է լավագույն դեղամիջոցներից մեկը․ Ահա, թե ինչին է այն այդպես օգտակար
Ի՞նչն է օգտակար կեռասի մեջ: Ֆրուկտոզա, գլյուկոզա, կիտրոնաթթուներ և խնձորաթթուներ, հանքային աղեր, վիտամիններ A, B1, B2, C, P, PP, ֆոլաթթու, կարոտին, պեկտին, պղինձ, եթերայուղ և շատ այլ նյութեր:
* Բալը համարվում է լավագույն դիետիկ մթերքներից մեկը։ Նրա օգտագործման հակացուցումներն են բարձր թթվայնությամբ գաստրիտը, տասներկումատնյա աղիքի և ստամոքսի պեպտիկ խոցը։
* Բալի հյութն ունի հակաբորբոքային, հակասեպտիկ, իսկ բարձր ջերմաստիճանի դեպքում՝ ծարավը հագեցնելու ազդեցություն։
* Բալի հյութը բարենպաստ ազդեցություն է ունենում կենտրոնական նյարդային համակարգի վրա։
* Ողնաշարի հետ կապված խնդիրների դեպքում ավանդական բժշկությունը խորհուրդ է տրվում օրվա ընթացքում 1 կգ թարմ բալ ուտել կաթի հետ։
* Բալը խորհուրդ է տրվում արթրիտի, բրոնխիտի, բրոնխային ասթմայի դեպքում՝ որպես խորխաբեր:
* Եթե ավելորդ քաշ ունեք, ապա ուտելուց առաջ պետք է մի քանի բալ ուտել՝ դրանք կհագեցնեն ստամոքսը և թույլ չեն տա, որ ախորժակը բացվի և շատ ուտեք։
* Միգրենի և գլխացավի դեպքում կեռասի ճզմած միջուկը կարելի է քսել ճակատին՝ ցավը կանցնի մի քանի րոպեից։
* Եթե քթից արյուն է գալիս, հունցեք, փաթաթեք և բալի տերևները քթանցքի մեջ դրեք շվաբրի տեսքով։
* Արյան բարձր ճնշմամն ժամանակ այսպես արեք․
2 թեյի գդալ բալի ցողունները լցնել մեկ բաժակ ջրի մեջ, բերել եռման աստիճանի, թողնել եփվի, խմել օրը 3-4 անգամ՝ 1 ճ.գ.։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։