Հացի շատ պարզ բաղադրատոմս առանց խմորիչ․ Բաղադրատոմսը պահպանեք, այն տատիկիցս է մնացել
Այս տորտիլիաները մատուցում են տարբեր բանջարեղենային ուտեստների, ապուրների հետ։
Բաղադրիչներ.
1 բաժակ ամբողջ հացահատիկի տարեկանի ալյուր
1,5 բաժակ ամբողջական ցորենի ալյուր
աղ
1 բաժակ տաք ջուր
հալված կարագ կամ յուղ
Խառնել ցորենի և տարեկանի ալյուրները, ավելացնել մի պտղունց աղ։
Ալյուրին ավելացնել տաք ջուր՝ խառնելով։
Խմորը լավ հունցել՝ անհրաժեշտության դեպքում ավելացնելով ալյուր, որպեսզի այն փափուկ դառնա, բայց ձեռքերին չկպչի։
Խմորը ծածկում ենք և թողնում 30 րոպե։
Այնուհետև խմորից մի կտոր վերցրեք, ափերով մոտ 4 սմ տրամագծով գնդիկ պատրաստեք և գրտնակով գրտնակեք` ավելացնելով ալյուր, որպեսզի խմորը չկպչի։
Վերցրեք մի տորտիլյա և դրեք տաքացրած տապակի վրա։
Երբ մակերեսին փուչիկները հայտնվեն, այն դարձրեք մյուս կողմը։ Հացը պետք է սկսի փքվել:
Պատրաստի տորտիլան պետք է ամբողջությամբ պատրաստ լինի, առանց թաց հատվածների, ծածկված լինի բաց շագանակագույն բծերով։
Տաք շերտերը յուղով քսել և փակ տարայի մեջ դնել։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։