Շատ փափուկ և համեղ կարկանդակների բաղադրատոմս

Դիտումներ 742

Շատ փափուկ և համեղ կարկանդակների բաղադրատոմս

Խմոր

  • ջուր - 70 մլ
  • չոր խմորիչ - 6 գ
  • ձու - 2 հատ.
  • աղ - 2/3 թ/գդ
  • շաքարավազ - 50 գ
  • ալյուր - 280-300 գ
  • կարագ - 30 գ

Միջուկ

  • դդում - 600 գ
  • կարագ - 20 գ
  • շաքարավազ - 5 ճաշի գդալ
  • մեկ նարնջի կեղև

Լրացուցիչ

  • դեղնուց - 1 հատ.
  • կաթ - 1 ճ.գ.

 

 



Խմորիչը ավելացնել տաք ջրի մեջ և թողնել 5 րոպե։

Ձուն հարել աղով և շաքարով։ Խմորիչը լցնել ձվի խառնուրդի մեջ և խառնել։

Ավելացնում ենք մաղած ալյուրը՝ մաս-մաս և խմորը հունցում նախ հարիչով, իսկ հետո ձեռքերով։

Այնուհետև խառնել փափուկ կարագը: Պետք է ստանալ հարթ, առաձգական խմոր։
 
 

Խմորից գնդիկ ենք կազմում և դնում բուսայուղով յուղած ամանի մեջ։ Խմորը քսում ենք նաև յուղի բարակ շերտով: Ծածկեք կափարիչով և դրեք տաք տեղում 1 ժամ։

Դդումը մանր խորանարդիկների ենք կտրում ու դնում կարագով տաք տապակի մեջ։

Ավելացնել շաքարավազ և մեկ նարնջի կեղև։ Խառնել և եփել միջին ջերմության վրա, մինչև ամբողջ հեղուկը գոլորշիանա: Հովացնում ենք միջուկը։

 



Բարձրացած խմորը կտրատել և բաժանել 10 հավասար մասերի։ Յուրաքանչյուր կտոր կլորացնում ենք, ծածկում տոպրակով և թողնում ենք 15 րոպե։

 

 

Կարկանդակներ ենք ձևավորում և դնում թղթով պատված թխման ամանի վրա, ծածկում սրբիչով և 15 րոպե թողնում։

Կարկանդակները բոլոր կողմերից քսում ենք ձվի դեղնուցով և կաթով։ Թխել 190 C ջերմաստիճանում 15 րոպե։



Ամենաընթերցվածը