Շատ փափուկ և համեղ կարկանդակների բաղադրատոմս
Խմոր
- ջուր - 70 մլ
- չոր խմորիչ - 6 գ
- ձու - 2 հատ.
- աղ - 2/3 թ/գդ
- շաքարավազ - 50 գ
- ալյուր - 280-300 գ
- կարագ - 30 գ
Միջուկ
- դդում - 600 գ
- կարագ - 20 գ
- շաքարավազ - 5 ճաշի գդալ
- մեկ նարնջի կեղև
Լրացուցիչ
- դեղնուց - 1 հատ.
- կաթ - 1 ճ.գ.
Խմորիչը ավելացնել տաք ջրի մեջ և թողնել 5 րոպե։
Ձուն հարել աղով և շաքարով։ Խմորիչը լցնել ձվի խառնուրդի մեջ և խառնել։
Ավելացնում ենք մաղած ալյուրը՝ մաս-մաս և խմորը հունցում նախ հարիչով, իսկ հետո ձեռքերով։
Խմորից գնդիկ ենք կազմում և դնում բուսայուղով յուղած ամանի մեջ։ Խմորը քսում ենք նաև յուղի բարակ շերտով: Ծածկեք կափարիչով և դրեք տաք տեղում 1 ժամ։
Դդումը մանր խորանարդիկների ենք կտրում ու դնում կարագով տաք տապակի մեջ։
Ավելացնել շաքարավազ և մեկ նարնջի կեղև։ Խառնել և եփել միջին ջերմության վրա, մինչև ամբողջ հեղուկը գոլորշիանա: Հովացնում ենք միջուկը։
Բարձրացած խմորը կտրատել և բաժանել 10 հավասար մասերի։ Յուրաքանչյուր կտոր կլորացնում ենք, ծածկում տոպրակով և թողնում ենք 15 րոպե։
Կարկանդակներ ենք ձևավորում և դնում թղթով պատված թխման ամանի վրա, ծածկում սրբիչով և 15 րոպե թողնում։
Կարկանդակները բոլոր կողմերից քսում ենք ձվի դեղնուցով և կաթով։ Թխել 190 C ջերմաստիճանում 15 րոպե։