Շատ հանեղ պելմենների բաղադրատոմս՝ լցոնված համեղ միջուկով
Բաղադրամասեր․
Բրնձի ալյուր
Ձու
Ջուր
Հնդկահավի ֆիլե
Սոխ
Աղացած սև պղպեղ
Աղ
Նախ պատրաստում ենք խմորը։ Ինչպե՞ս խմոր պատրաստել: Վերցրեք բաժակ և դրա մեջ մաղեք ալյուրը - դա անհրաժեշտ է բրնձի ալյուրը մանրակրկիտ թուլացնելու համար, քանի որ այն ավելի ծանր է, քան ցորենի ալյուրը: Ալյուրին աղ ավելացնել, խառնել։
Կենտրոնում անցք բացեք և ձուն ջարդեք դրա մեջ։ Ալյուրը պատառաքաղով խառնելիս սկսեք լցնել ջրի մեջ։ Ձեզ կարող է անհրաժեշտ լինել մի փոքր ավելի կամ պակաս ջուր: Լցնել զանգվածը և սկսել խմորը ձեռքերով հունցել։
Այնուհետև նայեք խմորի խտությանը, եթե այն դեռ պինդ է, ավելացրեք ջուր: Բրնձի ալյուրից պատրաստված պատրաստի խմորը տարբերվում է ցորենի ալյուրից՝ այնքան էլ առաձգական չէ, քանի որ բրնձի մեջ սնձան չկա։ Հետեւաբար, ավելի լավ է, եթե խմորն ավելի փափուկ լինի, քան ավանդական ցորենը:
Միսը ցանկացած հարմար եղանակով՝ մսաղացով կամ կոմբայնով մանրացրեք։
Սոխը մաքրել և մանր քերիչով անցկացնել՝ միջուկն ավելի նուրբ կստացվի։ Ավելացնել պղպեղ և աղ ըստ ճաշակի:
Լավ խառնել միջուկը։ Կարող եք նաև մի քիչ ջուր լցնել մեջը՝ ավելի հյութալի կստացվի։
Խմորը սեղանի վրա գրտնակել բարակ շերտով։ Մակերեւույթը և գրտնակը լավ քսել ալյուրով – խմորը փափուկ է, կարող է կպչել։ Դրանից շրջանակներ կտրեք համապատասխան կտրվածքով:
Գդալով մի քիչ միս լցրեք յուրաքանչյուր շրջանագծի կենտրոնում: Ծալեք այն կարկանդակի մեջ, զգուշորեն կուրացրեք ծայրերը։ Պելմենը փաթաթել, ամրացնել անկյունները։ Բրնձի ալյուրի խմորը հեշտ է պատռվում, բայց նաև հեշտ է կաղապարվում: Հետեւաբար, անցքերը, եթե դրանք հայտնվում են, զգուշորեն փակեք ձեր մատներով: Ամբողջ խմորից այսպես պելմենիներ պատրաստեք։
Պելմենին եփել աղաջրի մեջ։ Մատուցել ցանկացած սոուսի հետ՝ թթվասեր, մայոնեզ, կետչուպ։ Բարի ախորժակ!