Շատ հանեղ պելմենների բաղադրատոմս՝ լցոնված համեղ միջուկով

Դիտումներ 307

Շատ հանեղ պելմենների բաղադրատոմս՝ լցոնված համեղ միջուկով

Բաղադրամասեր․

 

Բրնձի ալյուր

Ձու

Ջուր

Հնդկահավի ֆիլե

Սոխ

Աղացած սև պղպեղ

Աղ

 



Նախ պատրաստում ենք խմորը։ Ինչպե՞ս խմոր պատրաստել: Վերցրեք բաժակ և դրա մեջ մաղեք ալյուրը - դա անհրաժեշտ է բրնձի ալյուրը մանրակրկիտ թուլացնելու համար, քանի որ այն ավելի ծանր է, քան ցորենի ալյուրը: Ալյուրին աղ ավելացնել, խառնել։

Կենտրոնում անցք բացեք և ձուն ջարդեք դրա մեջ։ Ալյուրը պատառաքաղով խառնելիս սկսեք լցնել ջրի մեջ։ Ձեզ կարող է անհրաժեշտ լինել մի փոքր ավելի կամ պակաս ջուր: Լցնել զանգվածը և սկսել խմորը ձեռքերով հունցել։

Այնուհետև նայեք խմորի խտությանը, եթե այն դեռ պինդ է, ավելացրեք ջուր:  Բրնձի ալյուրից պատրաստված պատրաստի խմորը տարբերվում է ցորենի ալյուրից՝ այնքան էլ առաձգական չէ, քանի որ բրնձի մեջ սնձան չկա։ Հետեւաբար, ավելի լավ է, եթե խմորն ավելի փափուկ լինի, քան ավանդական ցորենը:

Միսը ցանկացած հարմար եղանակով՝ մսաղացով կամ կոմբայնով մանրացրեք։

Սոխը մաքրել և մանր քերիչով անցկացնել՝ միջուկն ավելի նուրբ կստացվի։ Ավելացնել պղպեղ և աղ ըստ ճաշակի:

 



Լավ խառնել միջուկը։ Կարող եք նաև մի քիչ ջուր լցնել մեջը՝ ավելի հյութալի կստացվի։

Խմորը սեղանի վրա գրտնակել բարակ շերտով։ Մակերեւույթը և գրտնակը լավ քսել ալյուրով – խմորը փափուկ է, կարող է կպչել։ Դրանից շրջանակներ կտրեք համապատասխան կտրվածքով:

Գդալով մի քիչ միս լցրեք յուրաքանչյուր շրջանագծի կենտրոնում: Ծալեք այն կարկանդակի մեջ, զգուշորեն կուրացրեք ծայրերը։ Պելմենը փաթաթել, ամրացնել անկյունները։ Բրնձի ալյուրի խմորը հեշտ է պատռվում, բայց նաև հեշտ է կաղապարվում: Հետեւաբար, անցքերը, եթե դրանք հայտնվում են, զգուշորեն փակեք ձեր մատներով: Ամբողջ խմորից այսպես պելմենիներ պատրաստեք։ 

 

Պելմենին եփել աղաջրի մեջ։ Մատուցել ցանկացած սոուսի հետ՝ թթվասեր, մայոնեզ, կետչուպ։ Բարի ախորժակ!



Ամենաընթերցվածը