Շատ համեղ շոկոլադե բրաունիի բաղադրատոմս, որը մշտապես կդառնա ձեր սուրճի ընկերը
Բաղադրամասեր․
Մուգ շոկոլադ 100 գ
Կարագ 180 գ
Շագանակագույն շաքարավազ 200 գ
Ձու 4 հատ
Ցորենի ալյուր 100 գ
Ընկույզ 100 գ
Շոկոլադը բաժանել կտորների և կարագի հետ միասին հալեցնել։
Այդ ընթացքում ձվերը կոտրում ենք առանձին տարայի մեջ և հարում ենք՝ աստիճանաբար ավելացնելով շաքարավազը։ Կարելի է հարիչով կամ ձեռքով ծեծել՝ ինչպես ցանկանում եք, բայց ոչ պակաս, քան երկուսուկես-երեք րոպե։
Ընկույզը սուր դանակով կտրատել տախտակի վրա։
Կարագով հալած սառեցված շոկոլադի մեջ ավելացնում ենք մնացած շաքարավազը, ապա ալյուրն ու մանրացված ընկույզը և ամեն ինչ լավ խառնում ենք։
Այնուհետև լցնել շաքարավազ-ձվի զանգվածը և մանրակրկիտ խառնել շոկոլադե զանգվածի հետ։ Գույնը պետք է լինի միատեսակ, առանց շերտերի:
Ջեռոցը տաքացնել 200 աստիճանով։ Փոքր, խորը հրակայուն կաղապարի ներքևի մասում շարեք թխման թղթի թերթիկ կամ հետքի թուղթ: Խմորը լցնել կաղապարի մեջ։ Դնում ենք ջեռոցում և թխում քսանհինգից երեսուն րոպե, մինչև հայտնվի կեղև։
Պատրաստի տորթը հանում ենք ջեռոցից, թողնում ենք, որ սառչի և սուր դանակով կամ պիցցայի կտրիչով կտրատում ենք քառակուսիներ. այս կերպ կտորները հավասարաչափ կլինեն։
Մատուցել բրաունիները հենց այդպես, կամ կարող եք վրան շաքարի փոշի ցանել, կամ քառակուսիները շարել ափսեների վրա և յուրաքանչյուր մատուցումը զարդարել մի գդալ վանիլային պաղպաղակով։