Շատ համեղ պնդուկով շոկոլադե տորթի բաղադրատոմս
Դիտումներ 391
Բաղադրամասեր․
- Ալյուր 100 գ
- Ընկույզ 100 գ
- Կարագ 100 գ
- Շագանակագույն շաքարավազ 50 գ
- հավի ձու 1 հատ
- շոկոլադ 2 ճ.գ. լ.
- շաքարի փոշի 1 ճ.գ
- վանիլի էքստրակտ 1 ճ.գ
- սոդա ½ թ/գդ
- փխրեցուցիչ ½ թ/գդ
- Հիմալայան աղ 1 պտղունց
Ջեռոցը տաքացրեք 180°C։
Խուրմայի վրա լցնել 150-175 մլ եռման ջուր և թողնել 10 րոպե, ապա քամել ջուրը և խնայել։
Ալյուրը խառնել փխրեցուցիչի և սոդայի հետ։
Մի ամանի մեջ նախապես փափկած կարագը խառնում ենք շաքարավազի, վանիլի էքստրակտի և աղի հետ, ամեն ինչ հարում ենք միատարր զանգվածի համար:
Շարունակելով հարել՝ ավելացնել ընկույզը, արմավը և ձուն, լցնել ալյուրի մի մասը փխրեցուցիչով, լցնել այն ջրի մեջ, որում թրջվել են խուրմաները, ապա ավելացնել մնացած ալյուրը, սպիտակուցը և հունցել խմորը։
Տորթի ձևի վրա քսել մագաղաթյա թուղթ, քսել խմորը և հարթեցնել:
Թխել նախապես տաքացրած ջեռոցում մոտ մեկ ժամ, մինչև պատրաստ լինի։
Տորթի վրա ցանել շաքարի փոշի։
Ամենաընթերցվածը