Շատ համեղ պնդուկով շոկոլադե տորթի բաղադրատոմս

Դիտումներ 391

Շատ համեղ պնդուկով շոկոլադե տորթի բաղադրատոմս

Բաղադրամասեր․

  • Ալյուր 100 գ
  • Ընկույզ 100 գ
  • Կարագ 100 գ
  • Շագանակագույն շաքարավազ 50 գ
  • հավի ձու 1 հատ
  • շոկոլադ 2 ճ.գ. լ.
  • շաքարի փոշի 1 ճ.գ
  • վանիլի էքստրակտ 1 ճ.գ
  • սոդա ½ թ/գդ
  • փխրեցուցիչ ½ թ/գդ
  • Հիմալայան աղ 1 պտղունց

 

 



Ջեռոցը տաքացրեք 180°C։

Խուրմայի վրա լցնել 150-175 մլ եռման ջուր և թողնել 10 րոպե, ապա քամել ջուրը և խնայել։

Ալյուրը խառնել փխրեցուցիչի և սոդայի հետ։

 

 

Մի ամանի մեջ նախապես փափկած կարագը խառնում ենք շաքարավազի, վանիլի էքստրակտի և աղի հետ, ամեն ինչ հարում ենք միատարր զանգվածի համար:

 



Շարունակելով հարել՝ ավելացնել ընկույզը, արմավը և ձուն, լցնել ալյուրի մի մասը փխրեցուցիչով, լցնել այն ջրի մեջ, որում թրջվել են խուրմաները, ապա ավելացնել մնացած ալյուրը, սպիտակուցը և հունցել խմորը։

 

 

Տորթի ձևի վրա քսել մագաղաթյա թուղթ, քսել խմորը և հարթեցնել:

Թխել նախապես տաքացրած ջեռոցում մոտ մեկ ժամ, մինչև պատրաստ լինի։

Տորթի վրա ցանել շաքարի փոշի։



Ամենաընթերցվածը