Շատ համեղ կարկանդակի բաղադրատմս, որը վերցրել եմ տատիկիս գրքից․ Պատրաստում ենք սովորական մթերքներից և ստանում համեղ և ոչ վնասակար կարկանդակ
Պատրաստման համար ձեզ հարկավոր են հետևյալ բաղադրիչները.
- կարագ, 120 գ
- շաքարավազ, 160 գ
- մի պտղունց աղ
- ձու, 3 հատ
- ալյուր, 100 գ
- վարսակի ալյուր, 150 գ
- դարչին, 1 թեյի գդալ
- խնձոր, 4 հատ
- նարինջ կամ կիտրոն
Կարագը փափկացնում ենք սենյակային ջերմաստիճանում։ Շաքարը կարելի է փոխարինել մեղրով։ Ամեն ինչ պետք է լինի սենյակային ջերմաստիճանի:
Կարագը խառնել շաքարավազի և աղի հետ և հարել 5 րոպե։
Մեկ-մեկ ավելացնում ենք ձվերը և հարում ենք 2 րոպե։
Ալյուրը մաղել և խառնել վարսակի ալյուրի, դարչինի, փխրեցուցիչի և այլ չոր բաղադրիչների հետ։
Չոր խառնուրդը լցնել հեղուկ զանգվածի մեջ և հունցել փափուկ խմորը։
Մաքրել խնձորները և կտրատել խորանարդի մեջ, շաղ տալ կիտրոնի կամ նարնջի հյութով։ Քերեք կեղևը և խառնեք խնձորի հետ։
Խնձորները խառնել խմորի հետ և հունցել զանգվածը։
Տապակը ծածկում ենք մագաղաթով և դնում խմորը։
Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճանի և թխել 40 - 45 րոպե։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։