Շատ համեղ Բեշբարմակի բաղադրատոմս
Բաղադրությունը․
Տավարի միս - 2 կգ
Ջուր - 2200 մլ
Ալյուր - 450 գ
Ձու - 1 հատ
Աղ - 3 ճ.գդ
Բուսական յուղ - 2 ճ /գ.
Սև պղպեղ - 1 ճ սիսեռ
Դափնու տերեւ - 3 հատ
Սամիթ - 30 գ
Մաղադանոս - 30 գ
Սոխ - 1 կգ
Բեշբարմակ պատրաստելու համար պատրաստեք մեծ կաթսա։ Միսը դնել կաթսայի մեջ։ Ավելացնել 2 թեյի գդալ աղ, սև պղպեղ, դափնու տերեւ և երկու լիտր ջուր։
Կաթսան փակել կափարիչով և դնել կրակի վրա։ Ջուրը պետք է մի փոքր ծածկի միսը: Եթե ջուրը շատ է, ապա արգանակը կստացվի ոչ այնքան բուրավետ և հագեցած:
Բեշբարմակի համար խմորը պատրաստում ենք դասական բաղադրատոմսով։ Ալյուրը լցնել խորը ամանի մեջ։ Ալյուրի մեջ ջրհոր անել և ձուն հարել։
Ձվի մեջ ավելացնել 1 թեյի գդալ աղ, բուսական յուղ և 200 մլ ջուր։
Առաձգական խմոր հունցել։ Այն պետք է լավ հավաքվի գնդակի մեջ և չկպչի ձեռքերին և սեղանի մակերեսին։
Ստացված խմորը տեղափոխում ենք պոլիէթիլենային տոպրակի մեջ։ Խմորը թողնում ենք 30 րոպե հանգստանալու համար։
Բեշբարմակի համար սոխ պատրաստել։ Մաքրեք այն կեղևից և լվացեք։ Սոխը կտրատել բարակ շերտերով։
Բեշբարմակի համար կանաչի պատրաստել։ Լվացեք և չորացրեք մաղադանոսը և սամիթը։ Բոլոր կանաչիները մանր կտրատել։
Հենց որ մսով կաթսայի ջուրը եռա, շագանակագույն փրփուր կսկսի բարձրանալ։ Հեռացրեք փրփուրը ջրի մակերեսից: Կրակը միացրեք նվազագույնի և եփեք արգանակը մինչև միսը ամբողջությամբ եփվի:
Արգանակի պատրաստումը կարող է տեւել մինչեւ 2-3 ժամ։ Ամեն ինչ կախված է ընտրված մսի կոշտությունից: Պատրաստի միսը պետք է լավ զատված լինի ոսկորից։ Երբ միսը եփվի, կրակն անջատեք։
Նախապես պատրաստված սոխի վրա լցնել տաք արգանակի մի փոքր քանակություն։ Արգանակը պետք է ամբողջությամբ ծածկի այն։
Եփած միսը հանում ենք արգանակից և կտրում փոքր կտորներով։ Միսը մի կողմ դրեք։
Խմորը պատրաստում ենք բեշբարմակի համար։ Ալյուրով պատված մակերեսի վրա խմորը շատ բարակ շերտով գրտնակում ենք։
Գրտնակված խմորը կտրատել մեծ քառակուսիների մեջ։
Արգանակը նորից բերեք եռման աստիճանի և մեջը լցրեք պատրաստված խմորի քառակուսիները։ Խառնել։ Արգանակը եռացնելուց հետո խմորը եռացրեք 3 րոպե։
Բեշբարմակը հավաքեք դասական բաղադրատոմսով։ Եփած խմորն առանց արգանակի դնել մատուցվող մեծ ափսեի հատակին։
Խմորի վրա դնել մի կտոր մանր կտրատած միս։
Սոխը լցնել արգանակի մեջ մսի վրա։
Սոխի վրա ավելացրեք մնացած խաշած միսը։
Բեշբարմակին շաղ տալ նախապես մանրացրած մաղադանոսով և սամիթով։
Առանձին ամանի մեջ լցնել մսի արգանակը։ Արգանակը ցանել փոքր քանակությամբ կանաչիով և մատուցել բեշբարմակը սեղանին։