Շատ եմ սիրում այս միրգը․ Դուք գիտե՞ք ինչ է անունը

Դիտումներ 904

Շատ եմ սիրում այս միրգը․ Դուք գիտե՞ք ինչ է անունը

Թամարիլո ընտանիք - Հարավային Ամերիկա. Հետագայում այն ​​տարածվեց արևադարձային Հյուսիսային Ամերիկայում: Իսկ Նոր Զելանդիայում բույսի մշակումը զանգվածային է դարձել։ Նոր Զելանդիայի ֆերմերները XNUMX-րդ դարի կեսերին դարձան Եվրոպա և ԱՄՆ թամարիլո հիմնական մատակարարները: Եվրոպացի այգեպանները հետաքրքրվեցին անսովոր մրգով և սկսեցին այն մշակել իրենց տարածքում։

 

 

Այս պահին թամարիլոն աճեցվում է ջերմոցներում ողջ Եվրոպայում, ԱՄՆ-ում և մեր երկրում։ Չնայած դրան՝ լոլիկը մնում է էկզոտիկ, քանի որ դրա մշակումը պահանջում է հատուկ կլիմայական պայմաններ։



Tamarillo-ն պատկանում է Solanaceae ընտանիքին։ Այն մշտադալար թուփ է, երբեմն՝ ծառ։ Բնական պայմաններում նրա բարձրությունը հասնում է 2-ի-3 մ. Ջերմոցներում այն ​​ամենից հաճախ հասնում է 1-ի-1,5 մ. Տերեւները մեծ են, փայլուն, երկարավուն։ Արմատի մոտ գտնվող բունը կարող է փայտային դառնալ։ Բույսերի կյանքի տեւողությունը պատշաճ խնամքով - 10 -ից 15 տարի:

Հասած թամարիլո հատապտուղները հարթ են և ձվաձև: Պտղի երկարությունը 6 է-10 սմ. Աճում են 5-անոց կլաստերներով-10 հատ. յուրաքանչյուրի վրա։ Մաշկի գույնը նարնջագույն է, կարմիր, դեղին, երբեմն՝ մանուշակագույն։

 

 

Ինչ է թամարիլո. նկարագրությունը, տեսակները, կազմը, օգուտներն ու վնասները, օգտագործումը խոհարարության մեջ + տանը աճեցնելու մեջ
Լոլիկի ծառի պտուղները մեծ են ու վառ՝ գեղեցիկ կտրվածքով։
Պտղամիսը դեղին է, մուգ վարդագույն շերտերով։ Նիհար սև սերմերը դասավորված են երկու կիսաշրջանով։



Գոյություն ունեն թամարիլո երեք հիմնական տեսակ, որոնք տարբերվում են հասած մրգի գույնով։

Կարմիրը հարմար է հում ուտելու համար։ Այս լոլիկն ունի փափուկ կեղև և կարմիր-դեղնավուն մարմին: Դրանք օգտագործվում են էկզոտիկ ուտեստներ զարդարելու համար։ Համը բնութագրվում է որպես թթու, քան քաղցր, տտիպ նոտաներով:
նարնջի - բոլոր ներկայացուցիչներից ամենամեծը։

 

 

Պտուղները ավելի քաղցր են, քան կարմիրը, ունեն թթու համ՝ աղի նոտաներով։ Հատապտուղները մսոտ են, սերմերը՝ մանր։ Ուստի դրանք օգտագործվում են սմուզիների և կոկտեյլների պատրաստման մեջ։
Դեղինը ամենաքաղցր տեսակն է։ Պտուղները փոքր են, մատուցում են նաև աղցանների մեջ։ Նրանք ունեն ամենաքիչ արտահայտված թթու-աղի համը։ Խաչաձեւ հատվածում նրանք նման են դեղին լոլիկի:
Ընտրելով, թե որ տեսակի tamarillo սկսել աճել, դուք պետք է կենտրոնանաք հասած մրգերի նպատակի վրա։



Ամենաընթերցվածը