Շաքարային դիաբետ ունեցողներին թույլատրվում է հավի միս ուտեն, թե ոչ

Դիտումներ 1100

Շաքարային դիաբետ ունեցողներին թույլատրվում է հավի միս ուտեն, թե ոչ

Հավի միսը մեր առօրյա սննդամթերքներից է։ Եվ ի տարբերություն տավարի, խոզի կամ գառան մսի, հավի միսը ավելի հեշտ է մարսելը և ավելի դիետիկ է։ Հավի միս, թռչնամսի այս տեսակն ամենատարածվածն է աշխարհում։ Հավի միսը պարունակում է 2,5-13,1 % ճարպեր, 20,3-22,4 % սպիտակուցներ։

 

 

Հավից պատրաստում են տարատեսակ առաջին և երկրորդ ճաշատեսակներ՝ թե՛ տաք, թե՛ սառը ակրատներ։ Հավի միսն օգտագործում են նաև տարբեր աղցանների պատրաստման ժամանակ։ 

 



Հավը հեշտությամբ մարսվող սպիտակուցի արժեքավոր աղբյուր է, իսկ սպիտակուցը շատ կարևոր է մարմնի համար՝ մեր հորմոնները, ֆերմենտները, իմունային համակարգը, մկանները - այս ամենը սպիտակուց է:

 

 

Կենսագործունեության  համար մարդուն անհրաժեշտ են 20 ամինաթթուներ, որոնցից 9-ը մարմինը չի կարող սինթեզել, ուստի դրանք պետք է ստանալ սնունդից:

Իսկ հիմա պատասխանենք այս հարցին ՝ շաքարային դիաբետ ունեցողներին թույլատրվում է հավի միս ուտեն, թե ոչ։ 



Այո, չափավոր քանակով թույլատրվում է։ Ցանկալի է հիմնականը օգտագործեք կրծքամիսը ՝ առանց կաշվի։

 

 

Հավի մեջ B վիտամինների առկայությունը լավ են ազդում  նյարդային և մարսողական համակարգի վրա, դրանք մեծացնում են սթրեսի դեմ  դիմադրողականությունը և օգնում են կայունացնել արյան շաքարի մակարդակը:



Ամենաընթերցվածը