Շաքարավազի վնասակար ազդեցությունը մեր օրգանիզմի վրա

Դիտումներ 361

Շաքարավազի վնասակար ազդեցությունը մեր օրգանիզմի վրա

Ավելի երիտասարդ տեսք կունենաք

Շաքարն ազդում է էլաստինի և կոլագենի վրա, այն երկու հիմնական պրոտեինների, որոնք անհրաժեշտ են մաշկին: Սկսվում է մի գործընթաց, որի ժամանակ շաքարը  կպչում է պրոտեինների մանրաթելերին:  Սա պրոտեիններին ստիպում է մուտացիայի ենթարկվել՝ ստեղծելով վնասակար նոր մոլեկուլներ, որոնք հավաքվում են և ավելի շատ վնասում օրգանիզմին:

Շաքարը կարելի է փոխարինել բուսական շաքարափոխարինիչներով , բայց նրանք բավականին թանկ են, իսկ մատչելիները՝ արհեստականները, ոչ մի պարագայում ուտել չի կարելի։



Շաքար թե շաքարի փոխարինիչ

Քաղցրեղենից կախվածությունը կարելի է համեմատել նարկոտիկից կախվածության հետ:

Շաքարը բերում է նյութափոխանակության խանգարման, քաշի ավելացման և դառնում է մի շարք խնդիրների պատճառ:

Շաքարի սիրահարները ստեղծեցին արհեստական քաղցրացնող նյութեր, որոնք տարածվեցին նրա շնորհիվ, որ համը մնում է նույնը, բայց կալորիաներ չկան:

Սակայն վստահել այսպիսի նյութերին այնքան էլ հնարավոր չէ, հենց միայն այն պատճառով, որ դրանք քմիական լաբորատորաներում են ստեղծվում:

Մի շարք հետազոտություններ խոսում են այս նյութերի վնասակարության մասին ընդհուպ մինչև ուռուցքների առաջացումը:

Բացի այդ սրանք ավելի արտահայտիչ համ ունեն, որն էլ գրգռում է ռեցեպտորները և էլ ավելի է մեծացնում քաղցրի ձգտումը:



Ամենաընթերցվածը