Շաբաթվա ամենապրակտիկ խորհուրդը. Այս ապրանքից ընդամենը մի քանի կաթիլ, և լվացարանը նորի պես է
Ինչպես մաքրել լվացարանը
Բաղադրիչներ
1/2 բաժակ կիտրոնի հյութ
1/2 բաժակ սոդա կամ 4-5 տուփ փխրեցուցիչ
Տաքացրեք կիտրոնի հյութը միկրոալիքային վառարանում (մոտ 30 վայրկյան): Հյութի մեջ ավելացնել սոդա և թույլ տալ, որ այն կամաց-կամաց լուծվի դրա մեջ։ Այնուամենայնիվ, զգույշ եղեք, խառնուրդը բավականին շատ փրփրելու է: Խառնուրդը մանրակրկիտ խառնել գդալով։ Այնուհետև այն դանդաղ լցնել լվացարանի խողովակի մեջ և թողնել 10 րոպե թրմվի։
Այնուհետև լվացարանը լվացեք տաք ջրով։
Ամեն ինչ պատրաստ է, իսկ տհաճ հոտի հետք չկա։ Տանը միայն թարմ հոտ է գալիս։ Միայն մաքրություն և կարգուկանոն։
Ինչու՞ բժիշկները չեն թույլատրում ատամի խոզանակը լոգարանում պահել
Ատամի խոզանակը բերանի խոռոչի ամենօրյա խնամքի հիմնական օգնական գործիքն է: Եվ, ինչպես ցանկացած գործիքի դեպքում, խոզանակի համար կան «գործողության կանոններ»:
Որպեսզի նա լավ կատարի իր աշխատանքը և չդառնա վարակի աղբյուր, նախ և առաջ պետք է կարողանաք ճիշտ խնամել այս իրը։
Եթե խոզանակը պահվում է զուգարանի կողքին, ապա ամեն անգամ, երբ ինչ-որ մեկը զուգարանն ողողում է, հսկայական քանակությամբ մանրէներ են նստում դրա վրա։ Խոզանակի վրա կարող են տեղավորվել E. coli խմբի բակտերիաները և նորովիրուսի հարուցիչները:
Հիգիենայի փորձագետ Ռալիցա Պրոդանովան նշում է, որ ատամի խոզանակն ինքնին բակտերիաների ապրելու կատարյալ վայր է։ Խոնավությունն ու ջերմությունը գերազանց են դրանց աճի և վերարտադրության համար։
Լոգարանից նման «աերոզոլը» կարող է շատ վնասակար լինել մարդու օրգանիզմի համար։ Գիտական ուսումնասիրությունները ցույց են տվել, որ ատամի խոզանակը զուգարանի մոտ պահելը կարող է E. coli-ի փոխանցման ալիք լինել:
Բժիշկը խորհուրդ է տալիս միշտ մանրակրկիտ ողողել խոզանակը ատամները լվանալուց առաջ և հետո:
Ձեր խոզանակը պահելու լավագույն վայրը զուգարանից և լվացարանից հեռու է, որտեղ զուգարանակոնքը լվանալիս «աերոզոլային» էֆեկտ չկա, և լվացարանի սփրեյը չի թռչում բոլոր ուղղություններով: Ատամի խոզանակը խորհուրդ է տրվում փոխել երեք ամիսը մեկ անգամ։