Շաբաթական քանի՞ անգամ եք նրբերշիկ ուտում․ Ինչ կլինի, եթե ամեն օր նրբերշիկ ուտեք

Դիտումներ 900

Շաբաթական քանի՞ անգամ եք նրբերշիկ ուտում․ Ինչ կլինի, եթե ամեն օր նրբերշիկ ուտեք

Գաստրոէնտերոլոգ Վերոնիկա Չերանեւան խոսել է ամեն օր երշիկեղենի անվերահսկելի օգտագործման վտանգի մասին։
Նա ասում է, որ երշիկեղենը վերամշակված մսի տեսակներ են, և հետևաբար դրանցում իսկապես քիչ օգուտ կա։
Երշիկեղենի վնասն օրգանիզմին
Բժիշկներն ասում են, որ մեծ քանակությամբ աղի օգտագործումը, որն ավելացվում է ցանկացած տեղ, վնասակար է։ 
Շատ նատրիումի նիտրիտ (E250) կա վերամշակված խոզապուխտում, պատրաստի կոտլետներում, արագ սննդի մեջ, սոուսներում և աղի խորտիկներում, այդ թվում՝ երշիկեղենում, 
Հանրաճանաչ մթերքը պատրաստվում է արագ և հեշտ, սակայն այն պետք է սպառվի՝ հաշվի առնելով նատրիումի նիտրատի անվտանգ օրական ընդունումը՝ 50 մգ 1 կգ-ի համար: 
Բժիշկը նշում է, որ E250-ը տեսականորեն կարող է վնաս պատճառել, եթե 90 կգ քաշ ունեցող մարդն ուտի 1 կգ-ից ավելի նրբերշիկ, 25 կգ կշռող դպրոցականը 300 գրամ (մոտ 6 հատ):
Առողջապահության համաշխարհային կազմակերպության տվյալները ցույց են տալիս, որ վերամշակված մսամթերքի օրական 50 գրամը կարող է մեծացնել կոլոռեկտալ քաղցկեղի վտանգը 18%-ով։ 
Հետեւաբար, վտանգավոր հիվանդության զարգացման հավանականությունը կարող է մեծանալ, եթե օրական թեկուզ մեկ երշիկ ուտեք։

 



Եթե իմանաք այս տնական երշիկի բաղադրատոմսը, ապա այլևս խանութից չեք գնի այն

Բաղադրամասեր․

Խոզի միս 0.5 կգ

Պապրիկա տասնհինգ գր

Սխտոր

Աղացած սև պղպեղ

Ծովի աղ

Կարմիր գինի

Փորոտիքներ (85 սմ)

 

Խոզի միսը լվանալ հոսող ջրի տակ, ապա չորացնել (օրինակ՝ թղթե սրբիչներով): Այնուհետև միսը կտրատեք այնպիսի չափերի, որ դրանք մանրացվեն մսաղացով։ Մանր կտրատած միսը տեղափոխում ենք սովորական պոլիէթիլենային տոպրակի մեջ և 20-30 րոպեով դնում ենք սառցախցիկում, որպեսզի մի փոքր սառչի։

 
 

 

Մսաղացը դրեք աշխատանքային մակերեսի վրա՝ տեղադրելով մեծ անցքերով քերիչը։ Սառեցված մսի ամբողջ ծավալն անցկացրեք մսաղացով։

Լցնել բոլոր չոր զանգվածային բաղադրիչները առանձին փոքր տարայի մեջ, այն է՝ աղացած պապրիկա, աղացած սև պղպեղ և ծովի աղ: Խառնել դրանք, ապա ավելացնել աղացած միսը։ Կրկին խառնել ամեն ինչ, որպեսզի համեմունքները հավասարաչափ բաշխվեն ամբողջ աղացած միսով:

Այժմ կեղևից մաքրեք սխտորի բոլոր պճեղները, այնուհետև մանր քերիչով անցկացրեք: Աղացած մսին ​​ավելացնել քերած սխտորը և մեջը մի քիչ կարմիր գինի լցնել։ Հետո նորից խառնել բոլոր բաղադրիչները։

Կափարիչով կամ թաղանթով պինդ ծածկում ենք խոզի աղացած միսով և 12 ժամով դնում ենք սառնարանում, որպեսզի աղացած միսը հասունանա։

Աղիքները պատրաստել աղացած մսով լցնելու և երշիկեղենի ձևավորման համար։ Դա անելու համար 30 րոպե թրմեք գոլ ջրի մեջ։ Այնուհետև հոսող տաք ջուր լցնել կեղևի ներսում:



Երբ պատյանը պատրաստ է, քաշեք այն հատուկ վարդակի վրա՝ երշիկները հնարավորինս ամուր պատրաստելու համար (վարդակն ինքնին պետք է տեղադրվի մսաղացով) և լցրեք այն պատրաստի աղացած մսով։ Ձևավորեք երշիկները ոչ շատ փոքր, բայց ոչ շատ երկար - 25 սանտիմետրը կլինի օպտիմալ չափը: Այսինքն՝ յուրաքանչյուր 25 սանտիմետրը ոլորել աղիները կամ կապել թելերով։ Այն վայրերը, որտեղ առաջացել են օդով դատարկություններ, ծակում են ասեղով:

Պատրաստի նրբերշիկները բերեք, օրինակ, սառնարանի դռան մոտ, որպեսզի դրանք բոլոր կողմերից օդափոխվեն, կամ բերեք որևէ այլ չոր և լավ օդափոխվող տեղ, գլխավորը, որ ջերմաստիճանը 10-ից բարձր չլինի։

 

 

Չորիզո նրբերշիկը 1 ամիս թողնում ենք սառնարանում հասունանա։ Այս ժամանակահատվածում այն ​​կդառնա բավականին խիտ, կչորանա մինչև անհրաժեշտ հետևողականությունը և ձեռք կբերի կարմիր երանգ:

 

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը