Բուժում է քաղցկեղը, շաքարային դիաբետը, վերացնում խրոնիկ հիվանդությունները

Դիտումներ 982

Բուժում է քաղցկեղը, շաքարային դիաբետը, վերացնում խրոնիկ հիվանդությունները

Այս անունը որոշակիորեն վախեցնող է հնչում, թեև իրականում խոսքը սովորական սխտորի կարամելացված ձևի մասին է։ Արևմուտքում այս ապրանքը հայտնաբերվել է միայն վերջերս, բայց այլ երկրներում այն ​​օգտագործվել է դարեր շարունակ: Եկեք կիսվենք մեր գաղտնիքներով:

Համառոտ այն մասին, թե ինչ է սև սխտորը

Չնայած անվան ակնհայտ պարզությանը, սև սխտորն այնքան էլ հեշտ չէ պատրաստել։ Դա անելու համար սովորական չկեղևավորված սխտորը ենթարկվում է ջերմաստիճանի և խոնավության երկարատև ազդեցության՝ երբեմն մինչև 40 օր: Այս պրոցեդուրան հանգեցնում է նրան, որ սխտորի որոշ բաղադրամասեր քայքայվում են, մասնավորապես՝ նրանք, որոնք դրան հատուկ կծու համ են հաղորդում։

 



Երբ այս նյութերը քայքայվում են, սխտորը ձեռք է բերում ավելի կծու և կծու բուրմունք, որը հիշեցնում է եփած մսի կամ սոխի բույրը։ Իսկ եթե տեխնոլոգիան ճիշտ է պահպանվում, ապա սխտորն ունի նաև քաղցր հետհամ, որը ճաշատեսակին տալիս է հատուկ համեղ նոտաներ։

 

Սխտորի այս տեսակն ունի իր տարբերությունները սովորականից, այդ թվում՝ սննդային, և լայնորեն կիրառվում է պրոֆեսիոնալ խոհարարության մեջ։ Խոհարարության բարդության և համապատասխան ծախսերի պատճառով սև սխտորը հազվադեպ հյուր է խոհանոցում, բայց շատ օգտակար։

 

Այն սպառվում է ինքնուրույն, փոշու վերածելով, վրան յուղ են լցնում և ավելացնում սոուսների ու ջնարակների մեջ։ Սև սխտորի բույրն այնքան ընդգծված չէ, որքան սովորական սպիտակինը, ուստի այն պետք է ավելի մեծ քանակությամբ ավելացնել ուտեստներին։

 

Սև սխտորի օգտակար հատկությունները

Սև սխտորը կարող է պաշտպանել քրոնիկ հիվանդություններից, բարձրացնել իմունիտետը, կանխել քաղցկեղը, փոխհատուցել շաքարախտը և բարելավել սրտի աշխատանքը:

 

Կանխում է քաղցկեղը

Ֆերմենտացման գործընթացում սխտորն արտադրում է այնպիսի բաղադրիչ, ինչպիսին է ս-ալիլ-ցիստեինը, որն ավելի արդյունավետ է ազդում օրգանիզմում քաղցկեղային բջիջների ձևավորման վրա, քան սպիտակ սխտորը: Այս հատկությունն այն ավելի արժեքավոր է դարձնում նրանց համար, ովքեր ցանկանում են բարելավել իրենց առողջությունը էկզոտիկ դիետայի միջոցով:

 

Բուժում է շաքարախտը

Ալիցինի առկայության շնորհիվ սև սխտորն ավելի արդյունավետ է կարգավորում արյան շաքարը, քան սովորական սխտորը։ Սև սխտորի ակտիվ նյութերն օգնում են դանդաղեցնել ինսուլինի արտազատումը արյան մեջ, ինչը հատկապես կարևոր է դիաբետիկների համար:

 

Բարելավում է սրտանոթային առողջությունը

Մեր մարմնի ամինաթթուներից մեկը՝ հոմոցիստեինը, կարող է ազդել արյան անոթների պատերի վրա և քայքայել սրտանոթային համակարգի վիճակը։ Ուսումնասիրությունները ցույց են տվել, որ սև սխտորն արդյունավետորեն նվազեցնում է հոմոցիստեինի մակարդակը և այդպիսով պաշտպանում է սիրտը։

 

Բարձրացնում է իմունիտետը

Հայտնի է, որ սխտորն ուժեղացնում է իմունային համակարգը, և սև սխտորը բացառություն չէ: Այն ամրացնում է իմունային համակարգը և կանխում բակտերիալ և վիրուսային վարակների զարգացումը։ Այն նաև օգտակար է հատկապես մարսողական համակարգի և շնչառական համակարգի մաքրման համար։

 

Բուժում է քրոնիկ հիվանդությունները

Ալիցինը ամենահզոր հակաօքսիդանտն է, որը կարող եք գտնել ափսեի մեջ, և սև սխտորը շատ անգամ ավելի շատ է պարունակում, քան սովորական սխտորը: Եթե ​​ցանկանում եք ուժեղացնել ձեր մարմնի պաշտպանությունը խրոնիկ հիվանդությունների և օքսիդատիվ սթրեսի դեմ, ավելացրեք այս համեմունքը ձեր սննդակարգում:

 

Բարելավում է արյան շրջանառությունը

Սխտորը լավացնում է արյան շրջանառությունը ջրածնի սուլֆիդի պարունակության շնորհիվ։ Բացի այդ, ծծմբի միացությունները նաև օգնում են կարգավորել արյան ճնշումը և բարելավել թթվածնի տեղափոխումը վերջույթներ:

 

Բարձրացնում է լիբիդոն

Որոշ մշակույթներում սխտորը՝ և՛ սպիտակ, և՛ սև, ավանդաբար օգտագործվում է սեռական ցանկությունը մեծացնելու համար, հատկապես տղամարդկանց մոտ: Սխտորն ունի նաև նյութափոխանակությունը բարձրացնելու հատկություն, ինչը լավացնում է արյան շրջանառությունը և ավելացնում էներգիան, ինչը կարևոր է սեռական ակտիվության համար։

 



 

Ինչպես պատրաստել սև սխտոր

Սև սխտորը շատ դժվար է պատրաստել տանը, քանի որ այն պահանջում է հատուկ տեխնիկա։ Բայց դա դեռ հնարավոր է! Բրնձի կաթսան կամ դանդաղ կաթսան կարող է հարմար լինել դրա համար, եթե ջերմաստիճանը և խոնավությունը ճիշտ են դրված դրա վրա: Ամենից լավը` բիոռեակտոր, բայց պետք է խոստովանել, որ խոհանոցում դա այնքան էլ հաճախ չէ:

 

Այժմ ուշադիր կարդացեք, թե ինչ անել.

 

Քայլ 1. Ընտրեք 6-8 պճեղ սխտոր և մանրակրկիտ լվացեք։ Մաշկը պետք չէ հեռացնել։

 

Քայլ 2. Չորացրեք դրանք և տեղադրեք բիոռեակտորում (բրնձի կաթսա) 10 ժամ 60 ° C ջերմաստիճանի և 70% խոնավության պայմաններում:

 

Քայլ 3. Դրանից հետո բարձրացրեք ջերմաստիճանը մինչև 70 ° C և բարձրացրեք խոնավությունը մինչև 90%:

 

Քայլ 4 Վերջապես սահմանեք ջերմաստիճանը 80°C և խոնավությունը 95% 200 ժամվա ընթացքում:

 

Քայլ 5. Սխտորը կարելի է հեռացնել բրնձի կաթսայից: Այս պահին այն պետք է ներսից սևանա։

 

Քայլ 6. Սև սխտորը պատրաստ է: Կարող է կիրառվել:

 



Ամենաընթերցվածը