Բժիշկը խորհուրդ է տալիս ամեն օր ռեհան ուտել. Ահա թե ինչու
Ինչու՞ պետք է ռեհան ուտել. բժիշկները թվարկել են բույսի արժեքավոր հատկությունները
Ոմանք անարժանաբար զրկում են ռեհանին իրենց ուշադրությունից՝ հազվադեպ օգտագործելով այն ճաշ պատրաստելու համար։
Բայց այս բույսը ոչ միայն կարող է սնունդն ավելի բուրավետ ու հետաքրքիր դարձնել, այլեւ բարերար ազդեցություն ունենալ օրգանիզմի վրա։
Մասնագետները կարծում են, որ սննդակարգում այս օգտակար բաղադրիչի ներմուծումը կօգնի զգալիորեն բարելավել առողջությունը։
Որո՞նք են ռեհանի օգուտները:
Առողջ սիրտ
Առաջին հերթին, քառասուն տարեկանից բարձր մարդիկ, ովքեր սիրում են իրենց անառողջ սնունդ ընդունել, պետք է ուշադրություն դարձնեն այս բույսին: Ռեհանը կօգնի նորմալացնել խոլեստերինի մակարդակը և կամրապնդի արյան անոթները։
Սրա շնորհիվ սիրտը առողջ կդառնա և երկար տարիներ «կդիմանա» անհաջողության։
Օգուտները մրսածության և վարակների սեզոնին
Հարկ է նշել, որ ռեհանը բնական ծագման հիանալի հակասեպտիկ է։ Ռեհանն օգնում է վերացնել բակտերիաները և բարձրացնել օրգանիզմի դիմադրողականությունը։
Նաև բույսը կարողանում է իջեցնել ջերմությունը։
Ցավի և բացասական հույզերի դեմ
Կարևոր է իմանալ, որ սննդի մեջ ռեհան ավելացնելը կօգնի նվազեցնել ցանկացած տեսակի ցավը: Նաև բույսն օգնում է հանգստանալ և ձգվել երկար նյարդային լարվածությամբ: