Քրքումով լիմոնադը, որն ավելի լավ է բուժում դեպրեսիան, քան ցանկացած դեղամիջոց․ Ինչպե՞ս պատրաստել այն

Դիտումներ 594

Քրքումով լիմոնադը, որն ավելի լավ է բուժում դեպրեսիան, քան ցանկացած դեղամիջոց․ Ինչպե՞ս պատրաստել այն

Դեպրեսիան սովորական հոգեկան խանգարում է, որն արտահայտվում է վատ տրամադրության, ինչպես նաև այլ ախտանիշների տեսքով։

Եթե ​​հիվանդները ունեն թեթև դեպրեսիա, նրանք կարող են առողջ և նորմալ կյանք վարել, եթե պատշաճ կերպով բուժվեն: Ծանր դեպրեսիայի դեպքում մարդիկ դրա հետ կապված շատ դժվարություններ են ունենում, և այս վիճակը կարող է նույնիսկ վտանգավոր լինել նրանց կյանքի համար։

Դեպրեսիայի ամենատարածված ախտանիշներն ու նշաններն են.

Տխրություն, անհանգստություն կամ «դատարկ» զգացումներ

Մեղավոր զգալ

Հոգնածություն

Ինքնասպանության մտքեր, ինքնասպանության փորձեր

Հուսահատության զգացում

Դյուրագրգռություն, անհանգստություն

Անքնություն կամ ավելորդ քնկոտություն

Անվճռականություն

 

Բարեբախտաբար, բնությունը տվել է անհավանական արդյունավետ բնական համեմունք՝ քրքումը, որը բուժում է բազմաթիվ հիվանդություններ, այդ թվում՝ դեպրեսիան։

Շատ օգտակար է Ալցհեյմերի հիվանդության դեպքում, իջեցնում է նաև խոլեստերինի մակարդակն օրգանիզմում, բուժում է մաշկի քաղցկեղը, օգտակար է լյարդի հետ կապված խնդիրների, թթվայնության բարձրացման, մարսողության խանգարումների դեպքում, օգնում է արթրիտի, դեղնախտի դեպքում։

Քրքումը առողջության համար զարմանալի օգուտներ ունի, այդ թվում՝

հարուստ է հակաօքսիդանտներով

ունի հզոր հակաբորբոքային ազդեցություն

պայքարում է դեպրեսիայի դեմ

նվազեցնում է սրտանոթային հիվանդությունների զարգացման ռիսկը

աջակցում է ուղեղի աշխատանքին

 

Ահա քրքումով լիմոնադի համեղ բաղադրատոմսը, որը կարող է ձեզ անչափ օգնել.

Բաղադրատոմսը.

մեկուկես կիտրոնի կամ լայմի հյութ

2 ճաշի գդալ քերած քրքում կամ քրքումի փոշի

4 ճաշի գդալ 100% թխկու օշարակ կամ մեղր

4 բաժակ սառը ֆիլտրացված կամ գազավորված ջուր

1 նարնջի հյութ (ըստ ցանկության)

Պատրաստման եղանակը.

Բոլոր բաղադրիչները լավ խառնեք փոքրիկ տարայի մեջ։ 

Վայելե՛ք։



Դարչինը և քրքումը շատ օգտակար են, բայց եթե այսպես օգտագործեք, ապա անդառնալի հետևանքներ կառաջացնեն ձեր առողջության համար

Սննդաբան Օլեսյա Լուկաշենկովան հարցազրույցներից մեկում պատմել է, թե ինչպես հայտնի համեմունքները կարող են վնասել ձեր առողջությանը։

Դարչինն ու քրքումը համարվում են չափազանց օգտակար համեմունքներ առողջության համար։ Օրինակ՝ դարչինը կապված է արյան շաքարի մակարդակի իջեցման հետ, իսկ քրքումի հիմնական բաղադրիչը՝ կուրկումինը, հայտնի է որպես հզոր հակաօքսիդանտ, որը պայքարում է բորբոքման դեմ:

 

 

Բայց բժիշկ Լուկաշենկովան հարցազրույցներից մեկում զգուշացրել է, որ համեմունքները նույնպես կարող են վտանգավոր լինել, հատկապես, երբ դրանք սխալ են օգտագործվում։ Խոսելով դարչինի հնարավոր վտանգների մասին՝ բժիշկը նշեց, որ խանութներում սովորաբար վաճառվում է էժան տարբերակը, որի արտադրության հիմքը ծառի կեղևն է։ Դարչինի այս տեսակը հայտնի է որպես «կասիա»։

Լուկաշենկովան ընդգծել է, որ կասիայի կեղևի համեմունքը մեծ չափաբաժիններով օգտագործելը վտանգավոր է։ Կումարինի բարձր չափաբաժինները երկարատև օգտագործման դեպքում կարող են թունավոր ազդեցություն ունենալ լյարդի վրա: Օրական ոչ ավելի, քան մեկ թեյի գդալ կասիայի կեղևի համեմունք պետք է օգտագործվի։



Նաև, ըստ մասնագետի, որոշ դեպքերում օրգանիզմը, կումարինի նկատմամբ զգայունության բարձրացման պատճառով, կարող է կտրուկ արձագանքել դրան. այս դեպքում որովայնի ցավի, սրտխառնոցի և այրոցի հետ մեկտեղ առաջանում են գլխացավեր, մաշկային և աղեստամոքսային խնդիրներ:

Ինչ վերաբերում է քրքումին, ապա այս համեմունքն անվտանգ չէ հղիների համար՝ արգանդի տոնուսը խթանելու ունակությամբ։

 

 

«Սուր և քրոնիկ հեպատիտով, ստամոքսի և տասներկումատնյա աղիքի խոցով տառապողներին խորհուրդ չի տրվում քրքում ավելացնել սննդի մեջ»,- պարզաբանել է փորձագետը։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը