Քնի պակասը հատկապես վտանգավոր է այս հիվանդությունները ունեցողների համար. Շատ զգույշ եղեք
Քնի պակասը հատկապես վտանգավոր է դիաբետով հիվանդների համար
Շաքարային դիաբետով կամ գլյուկոզայի անհանդուրժողականությամբ մարդկանց համար քնի պակասը կարող է մեծացնել հիվանդության սրման վտանգը: Նույնիսկ լիովին առողջ մարդկանց մոտ քնի պակասը կարող է օրվա ընթացքում շաքարի մակարդակի բարձրացման պատճառ դառնալ:
Հետազոտությունները ցույց են տվել, որ եթե մարդը քնում է ընդամենը 5 ժամ կամ պակաս մեկ գիշերվա ընթացքում, ապա շաքարային դիաբետի նոպայի վտանգը մեծանում է 2,5 անգամ (եթե քունը տևում է 6 ժամ կամ պակաս, ռիսկը մեծանում է 1,7 անգամ):
Շաքարային դիաբետ ունեցողներին բժիշկը խորհուրդ է տալիս այս միրգը ուտել
21-րդ դարի ամենատարածված հիվանդություններից է շաքարայաին դիաբետը։Այս հիվանդությունը չունի ոչ սեռային և ոչ տարիքային սահմանափակում։ Դիաբետը այժմ շատ լայն տարածում ունի։Գոյություն ունի կարծիք, որ շաքարային դիաբետ կարող է առաջանալ վախից։
Մասնագետները չեն հաստատում այս վարկածը, բայց միևնույն ժամանակ հաստատում են, որ հոգեկան ծանր ապրումները, սթրեսը, նյարդային լարված վիճակը կարող են խթանել ու արագացնել շաքարային դիաբետի առաջացման հավանականությունը:
Հիվանդությունն առաջացնում է նյութափոխանակության խանգարումներ, անոթային, նյարդային, ինչպես նաև այլ օրգան համակարգերի ախտահարումներ:
Շաքարային դիաբետի առաջնային ախտանշաններն են շարունակական անհագ ծարավը, շարունակական անհագ քաղցը, առատ միզարտադրությունը, մարմնի քաշի կորուստը, ինչպես նաև բերանի լորձաթաղանթի և շուրթերի չորությունը, իսկ երկրորդային ախտանշաններն են մաշկի և լորձաթաղանթների անդիմադրելի քորը, մաշկի դժվար բուժվող բորբոքումները, ընդհանուր մկանային թուլությունը, տեսողության խանգարումները։
Հիվանդությունը կարելի է կանխարգելել՝ վարելով առողջ ապրելակերպ, իսկ մահացության ցուցանիշները հնարավոր է նվազեցնել վաղաժամ ախտորոշման և բուժման շնորհիվ: Անհրաժեշտ է խուսափել ավելորդ քաշից՝ նվազեցնելով հատկապես բարձր կալորիականությամբ սննդամթերքի ընդունումը, հատկապես շաքարի, շաքար պարունակող սննդամթերքի օգտագործումը. շաքարի և շաքարավազի փոխարեն անհրաժեշտ է օգտագործել թարմ մրգեր։
Շաքարային դիաբետ ունեցողներին բժիշկը խորհուրդ է տալիս այս միրգը ուտել։
Խոսքը սերկևիլի մասին է։ Սերկևիլը հարուստ է թթուներով, պեկտինով, երկաթով, կալիումով, ֆոսֆորով, կալցիումով, A, B, C, E, PP վիտամիններով: Ժողովրդական բժշկությունն օգտագործում է նաև սերկևիլի տերևները: Դրանցով պատրաստված թուրմը արդյունավետորեն իջեցնում է արյան մեջ շաքարի մակարդակը: Սերկևիլն օգնում է պայքարել նաև մտավոր լարվածության, սթրեսի դեմ, նպաստում է տրամադրության բարձրացմանը: Սերկևիլը կարգավորում է նյութափոխանակությունը և դրական է ազդում դիաբետիկների վրա։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։