Ի՞նչ հիվանդության մասին է վկայում մշտական քաղցր ուտելու ​​ցանկությունը

Դիտումներ 269

Ի՞նչ հիվանդության մասին է վկայում մշտական քաղցր ուտելու ​​ցանկությունը

Ինչպես գիտեք, միկրոբիոմը մարդու մարմնում ապրող բոլոր միկրոօրգանիզմների ամբողջությունն է: Նրա անհավասարակշռության հետեւանքով առաջանում է մշտական ​​անհանգստություն, դեպրեսիա, ինչպես նաեւ մարսողական համակարգի անկայունություն, ինչը հանգեցնում է ավելորդ քաշի կամ մաշկային հիվանդությունների։

Աղիքային միկրոբիոմի անհավասարակշռության պատճառներն են անառողջ սննդի օգտագործումը, սննդակարգում կենդանական և բուսական մթերքների անհավասարակշռությունը և դեղերի համակարգված օգտագործումը: Ինչպե՞ս ճանաչել աղիքային համակարգի աշխատանքի հետ կապված խնդիրները:

 



1. Խնդիրներ մարսողական համակարգի աշխատանքի մեջ, ներառյալ փքվածությունը, կոլիկը, այրոցը և բերանի տհաճ հոտը

2. Օրգանիզմի գերզգայունություն, որն արտահայտվում է տարբեր տեսակի ալերգիկ ռեակցիաների առաջացմամբ

3. Կրկին վարակ սնկով

4. Քաղցր ուտելու մշտական ​​ցանկություն

5. Քաշի ավելացում

6. Տարբեր մաշկի հիվանդություններ, ինչպիսիք են էկզեման կամ պսորիազը

7. Ցավ հոդերի մեջ

8. Դեպրեսիա

9. Դժվարություն ունենալով կլանել նոր տեղեկատվություն կամ վերահսկել վարքագիծը

10. Մշուշոտ գիտակցություն՝ զուգորդված գլխապտույտով և ականջներում զնգոցով

 

Եթե ​​դուք չեք իրականացնում աղիքներում միկրոօրգանիզմների հավասարակշռության վիճակի կանխարգելում, ապա արդյունքում դա կհանգեցնի նման խախտումների.

Բորբոքային պրոցեսներ, որոնք տեղի են ունենում մարսողական համակարգի վնասակար միկրոօրգանիզմների պատճառով. Նրանց նշաններն են՝ մարմնի տարբեր մասերում ցավը, մաշկային հիվանդությունները։

Սիստեմատիկ և ավելորդ քաշի ավելացում՝ կապված թերսնման և նստակյաց ապրելակերպի հետ։ Կայունացնելով միկրոբիոմը, դուք կարող եք նիհարել:

Հոգեբանական վիճակի խախտում և հուզական հյուծում. Մի կողմից միկրոբիոմի անհավասարակշռությունը հանգեցնում է դեպրեսիվ վիճակի, իսկ մյուս կողմից՝ մշտական ​​սթրեսային իրավիճակներն են միկրոբիոմի խանգարման պատճառներից մեկը։

 



Հետևեք հետևյալ սկզբունքներին և կանխեք միկրոբիոմի անհավասարակշռությունը.

Հագեցեք ձեր մարմինը պրոբիոտիկներով

Դա կարող է լինել և՛ դեղամիջոցները, և՛ ֆերմենտացված մթերքները, որոնք մեզ ծանոթ են՝ թթու կաղամբ, բնական կաթնամթերք, որոնք ներառում են օգտակար բակտերիաներ կամ թթու բանջարեղեն: Այս մթերքները օգտակար բակտերիաներ բերելու հատկություն ունեն մարսողական համակարգի յուրաքանչյուր հատված:

Ձեր ամենօրյա սննդակարգում ներառեք նախաբիոտիկներ՝ սխտորի, լոբի, գազարի, ծնեբեկի տեսքով։ Այս ապրանքները նպաստում են մարդու աղիքային միկրոֆլորայի կայունացմանը:

 

Վերցրեք հակամանրէային հավելումներ

Դրանք օգնում են բարելավել անձեռնմխելիությունը, ինչպես նաև կանխում են սնկային հիվանդությունների առաջացումը: Հակամանրէային արտադրանքներից պետք է ուշադրություն դարձնել սխտորին, գրեյպֆրուտի սերմերին, ձիթապտղի տերևներին։

 

Ավելի քիչ ալյուր և քաղցր

Աշխատեք հնարավորինս քիչ ալյուր և շաքար պարունակող մթերքներ օգտագործել։ Օգտակար այլընտրանքներն են, օրինակ, բնական մեղրը և մանրացված վարսակը։

 

Այս բավականին պարզ կանոններին համապատասխանելը կօգնի կայունացնել աղիները և հավասարակշռել միկրոբիոմը: Լսեք ձեր մարմնին և առողջական խնդիրներ չեք զգա։



Ամենաընթերցվածը