Քաղցկեղը մահանում է, երբ սկսում ես ուտել այս 5 մթերքները

Դիտումներ 957

Քաղցկեղը մահանում է, երբ սկսում ես ուտել այս 5 մթերքները

1. Բրոկկոլի.

Բրոկկոլին արդյունավետ միջոց է, որն օգտագործվում է քաղցկեղի առաջացման ռիսկը նվազեցնելու համար: Այս խաչածաղկավոր բանջարեղենը պարունակում է գլյուկոզինոլատ կոչվող միացություն, որն օրգանիզմում պաշտպանիչ ֆերմենտներ է արտադրում:

Բրոկկոլիում առկա միլիոնավոր ֆերմենտներից մեկը սուլֆորաֆանն է, որն օգնում է նվազեցնել քաղցկեղի առաջացման վտանգը՝ հեռացնելով քաղցկեղ առաջացնող քիմիական նյութերը: Սուլֆորաֆանը նաև թիրախավորում է քաղցկեղի ցողունային բջիջները, որոնք նպաստում են ուռուցքի աճին:

 

 

2. Կանաչ թեյ.

Հայտնի է, որ կանաչ թեյը նվազեցնում է քաղցկեղի տարբեր տեսակների զարգացման ռիսկը: Կանաչ թեյն ունի բազմաթիվ հզոր միացություններ, ինչպիսիք են կատեխինները, էպիկատեխինը և այլն: Այս միացությունները օգնում են կանխել քաղցկեղի բջիջների զարգացումը:

Հայտնի է, որ կանաչ թեյը կանխում է ազատ ռադիկալների առաջացումը:

Ամեն օր պետք է խմել 2-3 բաժակ կանաչ թեյ՝ քաղցկեղի առաջացման ռիսկը նվազեցնելու համար։ Դուք կարող եք նաև ընտրել կանաչ թեյի էքստրակտները ձեր բժշկի հետ խորհրդակցելուց հետո:



3. Լոլիկ.

Լոլիկը լիկոպենի լավ աղբյուր է՝ հզոր հակաօքսիդանտ, որն օգնում է պայքարել քաղցկեղի դեմ: Այս հակաօքսիդանտն ամրացնում է իմունային համակարգը և պաշտպանում բջիջները վնասվածքներից:

Լոլիկը նաև դադարեցնում է բջիջների աննորմալ աճը և հարուստ է վիտամիններով, ինչպիսիք են AC և E, այս վիտամինները կանխում են ազատ ռադիկալների վնասումը մարմնում:

Լոլիկից պատրաստված արտադրանքի օգտագործումը, ամենայն հավանականությամբ, նվազեցնում է քաղցկեղի զարգացման ռիսկը: Կարմիր լոլիկը նաև արդյունավետ է կրծքագեղձի, թոքերի և ստամոքսի քաղցկեղի ռիսկը նվազեցնելու համար։

Լոլիկի առավելագույն առավելություններից օգտվելու համար պետք է օրական 1 բաժակ կտրատած լոլիկ ուտել։ Բացի այդ, ձեր ամենօրյա սննդակարգում ներառեք լոլիկը:

 

 

4. Հապալաս.

Հապալասը հարուստ է հակաուռուցքային ֆիտոնուտրիենտներով և հակաօքսիդանտներով: Այս հատապտուղները չեզոքացնում են ազատ ռադիկալները, որոնք կարող են վնասել բջիջներին և առաջացնել բազմաթիվ հիվանդություններ, այդ թվում՝ քաղցկեղ:

Այն նաև հարստացված է C և K վիտամիններով, մանգանով և սննդային մանրաթելերով, որոնք կարող են օգնել նվազեցնել քաղցկեղի առաջացման վտանգը: Այս հատապտուղները օգնում են նվազեցնել բերանի խոռոչի, ձվարանների, լյարդի, շագանակագեղձի, թոքերի և մաշկի քաղցկեղը:

Հակաքաղցկեղային օգուտներ ստանալու համար ամեն օր կեսից մեկ բաժակ հապալաս կերեք:



5. Կոճապղպեղ.

Կոճապղպեղը շատ օգտակար է քաղցկեղի տարբեր տեսակների ռիսկը նվազեցնելու համար: Կոճապղպեղի մեջ առկա հակաօքսիդանտներն արգելակում են քաղցկեղի բջիջների աճը։ Կոճապղպեղը սահմանափակում է օրգանիզմում քաղցկեղի բջիջների աճը և դրանով իսկ դադարեցնում հետագա աճը։

Կոճապղպեղը կարող է նաև կանխել թոքերի, կրծքագեղձի, մաշկի և ստամոքսի քաղցկեղը։

Խմեք օրական երկու-երեք բաժակ կոճապղպեղով թեյ և ներառեք կոճապղպեղը ձեր ճաշ պատրաստելու մեջ:

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։

 



Ամենաընթերցվածը