Քանի՞ անգամ կարելի է ջուրը եռացնել թեյնիկում

Դիտումներ 341

Քանի՞ անգամ կարելի է ջուրը եռացնել թեյնիկում

Մենք մի քանի անգամ ջուր ենք տաքացնում ոչ միայն առավոտյան թեյի և սուրճի համար, այլև եռացնում ենք ապուրներ, բորշ, ինչպես նաև պահածոներ, մարինադներ։ Արդյո՞ք դա վնասակար է օրգանիզմի համար:

Ասում են՝ չի կարելի թեյնիկում մեկից ավելի եռացած հեղուկ օգտագործել։ Սա, իբր, քաղցկեղածին է առաջացնում: Բացի այդ, ջուրը դառնում է «մեռած»՝ արտազատելով դեյտերիում, ինչը հանգեցնում է օրգանիզմի ծերացման: 

Դպրոցից գիտենք, որ ջուրն ունի H2O բանաձև, այսինքն՝ պարունակում է ջրածնի երկու ատոմ և մեկ թթվածնի ատոմ։ Ջուրը կարող է ունենալ երեք ֆիզիկական վիճակ՝ հեղուկ, գոլորշի և սառույց: Սա հայտնի դպրոցական գիտելիք է։ Քիմիական բանաձևում քաղցկեղածին նյութեր չեն նկատվում։

Անցնենք խմելու ջրին։ Կարևոր չէ՝ օգտվում եք քաղաքի կենտրոնական ջրամատակարարումից, թե գյուղի սեփական ջրհորից։ Նման ջրում լուծվում են տարբեր աղեր (հիմնականում կալցիումի և մագնեզիումի կարբոնատներ, բիկարբոնատներ, սուլֆատներ, քլորիդներ)։ Կարող են լինել նաև այլ մետաղների աղեր, ինչպիսիք են երկաթի աղերը, մանգանի աղերը և այլ քիմիական տարրեր:

 

 

 

Ջրի որակի վերահսկման հիմնական ցուցանիշներից մեկը կարծրությունն է: Այն բաղկացած է ջրի «ժամանակավոր» և «մշտական» կոշտության հասկացություններից: Ի՞նչ է դա։ Ժամանակավոր կարծրությունը կալցիումի և մագնեզիումի կարբոնատների և բիկարբոնատների պարունակությունն է, որը կարելի է հեռացնել եռալով։ Դա նույն մեթոդն է, որը մենք օգտագործում ենք ամեն օր։ Այս ընթացակարգի արդյունքում ձևավորվում է թեփուկ, որը տեսնում ենք թեյնիկի պատերին։ 

Ի վերջո. Կարելի է մի քանի անգամ եռացրած ջուր խմել։ Քիմիական տեսանկյունից դրանում ոչինչ տեղի չի ունենում կամ չի փոխվում։



Մեկ լիտր տաք եռացրած ջրի մեջ ավելացրեք ՍԱ և շատ արագ ազատվեք գլխացավից

Աղի լուծույթը կարող է անցկացնել վարակները։ Բացի այդ՝ դրանով կարելի է բերանի և կոկորդի ողողումներ կատարել։

Այս բաղադրատոմսն օգտագործվել է դեռ Երկրորդ համաշխարհային պատերազմի տարիներին՝ զինվորիների վերքերը մշակելու և ջերմութունն իջեցնելու համար։ Այդ ամեն հնարավոր է նրա շնարհիվ, որ աղի լուծույթը ներծծում է պաթոգեն հարուցիչներով հագեցված հեղուկները և հեռացնում է բոլոր այն վնասակար նյութերը, որոնք կան օրգանիզմում։

 

 

Ինչպե՞ս ճիշտ օգտագործել աղի լուծույթը

  • Լուծույթում աղի պարունակությունը չպետք է գերազանցի 10%-ը։ Ավելի լավ է դրա պարունակությունը ավելի պակաս լինի, քանի որ թույլատրելիից ավելի աղի լուծույթը կարող է վնասել հյուսվածքները։

 

  • Այն կտորը, որի օգնությամբ կիրառում եք այս մեթոդը, պետք է «շնչող» լինի։ Եթե բարակ գործվածքներ եք օգտագործում, ապա այն 4 անգամ ծալեք, իսկ եթե հաստ է, ապա 2 անգամը բավական է։

 



 

  • Հիշեք, որ աղի լուծույթի մեջ թաթախված կտորի ազդեցությունը սահմանափակվում է դրա կիրառման մակերեսով։
  • Աղի լուծույթով բուժումը կարող է ավելի երկարատև լինել. վերջնական արդյունքի հասնելու համար կարող է պահանջվել մինչև 1 շաբաթ։

     

  • Ինչպե՞ս օգտագործել աղի լուծույթը կոնկրետ հիվանդությունների դեպքում․

  • Եթե թեթև մրսածություն և գլխացավեր ունեք, ապա աղի լուծույթի մեջ թաթախված կտոր դրեք ճակատին ու ծոծրակին։ Եթե ամեն ինչ ճիշտ անեք, մրսածության ախտանիշները պետք է անցնեն 1-1.5 ժամվա ընթացքում։

 

 

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։

  • Եթե ավելի լուրջ մրսածություն և գրիպ ունեք, ապա պետք է նույն բանը կատարեք, սակայն ևս երկու կտոր դնեք մեջքին (2 խոնավ կտոր, որոնց վրայից պետք է 2 չոր կտոր դնել)։ Կտորները պետք է մնան ամբողջ գիշերվա ընթացքում, իսկ ողջ գործընթացը պետք է կրկնել 3-5 անգամ՝ առավելագույն արդյունքի հասնելու համար։


Ամենաընթերցվածը