Փորձառու մսագործը խոստովանում է. «Երբ խոզի մսի մեջ քաղցկեղ ենք տեսնում, մենք պարզապես կտրում ենք այն և մնացած միսը վաճառում հաճախորդներին»
Մսավաճառը ցնցեց աշխարհը՝ ասելով, որ երբ խոզի մսի մեջ քաղցկեղ է հանդիպում, ինքը և շատ այլ մսագործներ պարզապես կտրում են այն և շարունակում վաճառել մնացած միսը հաճախորդներին:
Միս գնելիս ակնկալում ես, որ ավելի որակյալ միս ես գնում, քան սուպերմարկետից, բայց իրականում դա այդպես չէ։
Այս մսագործը ազնիվ էր վերաբերվում այն երկարություններին, որոնց միջով անցնում է միսը մինչև վաճառվելը: Կարծում եմ՝ խելագարություն կլինի, որ մսավաճառը դեն նետի մի ամբողջ միս միայն այն պատճառով, որ դրա մի մասի խնդիր է եղել։
Մսավաճառների համար չկա իրավական պարտավորություն՝ հաճախորդներին քաղցկեղի մասին տեղեկատվություն տրամադրելու համար:
Մարդիկ, ովքեր ձեռնպահ են մնում մսից, սովորաբար ասում են, որ զգում են, որ դա պարզապես «իմաստ ունի», և այս լուրը լսելուց հետո միգուցե ևս մի քանի մարդ կմիանա նրանց այս մտքին:
Վերջերս նահանգային ուսումնասիրությունը ցույց է տվել բավականին տագնապալի վիճակագրություն երկրում մսի վաճառքի և փաթեթավորման վերաբերյալ: Պարզվել է, որ «խոզի միս պարունակող» պիտակավորված հոթ-դոգն իրականում ձիու մսի հետքեր է պարունակում:
Ձեր սննդի որակը երաշխավորելու միակ միջոցը այն ինքներդ մորթել և օգտագործելն է։ Մսի հետ ավելի դժվար է, բայց շատերն ասում են, որ այն բանից հետո, երբ անցել են առանց մսի սննդակարգի, երբեք իրենց այդքան լավ չեն զգացել։
Միսը թանկ է և, ինչպես պնդում են ոմանք, այն բոլորովին անհրաժեշտ չէ մեր օրգանիզմին։ Մսի շատ հիանալի այլընտրանքներ կան, որ դուք այլևս երբեք չեք անհանգստանա քաղցկեղածին խոզի միս ուտելու մասին:
Այս ուտեստը, որը պատրաստված է խոզի մսով և գարեջրով լավագույն լուծումն է ընթրիքի համար
Բաղադրամասեր․
Խոզի միս
Գարեջուր 300 մլ
Սոխ 2 հատ
Բուսական յուղ
Պապրիկա մեկ թեյի գդալ
Աղացած սև պղպեղ
Աղ
Լվացեք խոզի միսը, չորացրեք և կտրեք միջին կտորների: Խոզի միսը պետք է լինի առանց ոսկորների։ Կեղևազատեք սոխը և կտրատել կես օղակների: Տաքացրեք բուսական յուղը տապակի մեջ բարձր ջերմության վրա: Ավելացնել խոզի միսը և տապակել՝ երբեմն խառնելով, 8-10 րոպե մինչև ոսկե դարչնագույն դառնա:
Լցնել գարեջրի մեջ և եփ տալ մարմանդ կրակի վրա 40-50 րոպե, մինչև խոզի միսը փափկի։ Շոգեխաշածի վերջում սոուսը թավայից քամում ենք ամանի մեջ։
Կրակը իջեցնել միջին: Կիսաօղակներով կտրատած սոխը լցնում ենք խոզի միսով տապակի մեջ։
Համեմել պղպեղով, աղով և պղպեղով: Եփել՝ խառնելով, մոտ 5 րոպե։ Բացի այս համեմունքներից, դուք կարող եք ավելացնել ձերը ըստ ճաշակի:
Գարեջրի սոուսը վերադարձրեք տապակի մեջ։ Ամեն ինչ միասին եփեք ևս 5-7 րոպե։
Շոգեխաշած խոզի միսը գարեջրի մեջ տեղափոխեք ափսեի մեջ և մատուցեք՝ ավելացնելով մանրացված կանաչիներ: Բարի ախորժակ!