Փոքր կերակուրներից հագեցվածությունն ու ծանրությունը կարող են վկայել քաղցկեղի մասին

Դիտումներ 292

Փոքր կերակուրներից հագեցվածությունն ու ծանրությունը կարող են վկայել քաղցկեղի մասին

Ուռուցքաբան Ալեքսանդր Սերյակովը խոսել է այն ախտանշանների մասին, որոնք կարող են առաջանալ ստամոքսի քաղցկեղի դեպքում.

Ուռուցքաբան Սերյակովի խոսքով՝ ստամոքսի չարորակ ուռուցքները լավ քողարկված են և հազվադեպ են նկատվում սկզբնական փուլում։ Չնայած սրան՝ բժիշկը օգտակար է համարում իմանալ ստամոքսի քաղցկեղի ախտանիշների մասին, հատկապես, որ դրանք կարող են ի հայտ գալ նույնիսկ հիվանդության սկզբում, պարզապես անհրաժեշտ է դրանք ճիշտ մեկնաբանել։ Այդ մասին ասել է Ալեքսանդր Սերյակովը
Ստամոքսի քաղցկեղի որոշ տեսակների դեպքում, նույնիսկ սկզբնական փուլում, հնարավոր են ախտանիշներ, ինչպիսիք են ստամոքսի արյունահոսությունը, արյունոտ փսխումը և սրտխառնոցը։

Բժիշկը նաև թվարկեց այլ ախտանիշներ, որոնք կարող են վկայել քաղցկեղի մասին.
չափազանց արագ հագեցվածության զգացում
ծանրություն փոքր կերակուրներից
ակամա քաշի կորուստ
ախորժակի անհիմն կորուստ

 

 

Ստամոքսի քաղցկեղով հիվանդները կարող են բողոքել նաեւ որովայնի վերին հատվածի ցավերից»,- հավելեց ուռուցքաբանը։

Բացի այդ, Սերյակովը խորհուրդ է տվել չանտեսել կերակրափողով սննդի անցման հետ կապված առաջացող խնդիրները։ Եթե ​​զգացողություն կա, որ դժվար է կուլ տալ, ասես պատնեշի միջով անցնելիս, այս մասին պետք է խոսեք ձեր բժշկի հետ: Ուռուցքաբանը կարեւոր համարեց նաեւ կանխարգելիչ հետազոտություններն ու այցելությունները մասնագետներին։
 



Ո՞ր մթերքներն են մեծացնում ստամոքսի քաղցկեղի առաջացման վտանգը

Այն մթերքներից, որոնք մարդը ընտրում է իր սննդակարգի համար, կախված է նրա բարեկեցությունից։

Որոշ մթերքներ կարող են տարբեր հիվանդություններ հրահրել։

 

Այս մասին ավելի մանրամասն է խոսել պրոֆեսոր Արկադի Բեջանյանը։

Մասնագետը թվարկել է այն մթերքները, որոնք հանգեցնում են ստամոքսի քաղցկեղի.

Նրա խոսքով՝ առաջին հերթին պետք է հրաժարվել պահածոյացված եւ աղի մթերքներից։ Խոսքը ձիթապտղի, թթու կաղամբի, ծովատառեխի մասին է։

 



Պետք է զգույշ լինել ճարպերով հագեցած մթերքների նկատմամբ։ Օրինակ՝ կարագով ու մսով։

Ներկանյութերով և կոնսերվանտներով քաղցրավենիքները նույնպես կարող են առաջացնել ուռուցքաբանության վտանգ: 

Դա կարող է լինել տարբեր քաղցրավենիքներ և գազավորված ըմպելիքներ։

Ցանկալի է բացառել տապակած մթերքները, ինչպես նաև հրաժարվել վատ սովորություններից։

Բեջանյանը խորհուրդ տվեց վերահսկել սննդակարգը և սննդակարգ ավելացնել առողջ սնունդ, թարմ մրգեր և բանջարեղեն։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը