Ապուր Պելմեն. Այնքան համեղ է, որ կրկնակի են ուտում իմ հարազատները

Դիտումներ 1481

Ապուր Պելմեն. Այնքան համեղ է, որ կրկնակի են ուտում իմ հարազատները

Բաղադրությունը․

տավարի միս - 600 գր.

կարտոֆիլ - 500 գր.

սոխ - 1 գլուխ

գազար - 1 հատ

բուլղարական պղպեղ - 1 հատ

դափնու տերեւ - 2 հատ

բուսական յուղ,

ձու - 1 հատ

կաթ - 50 մլ.

ալյուր - 5 ճ.գ. լ.

պղպեղի հատիկներ

աղ

 

 



Տավարի միսը կտրատեք խորանարդի և եռացրեք մինչև փափկի՝ դափնու տերևով և պղպեղով:

Մսին ավելացնել խորանարդի կտրատած կարտոֆիլը և մանր կտրատած բուլղարական պղպեղը։

 

 

Աղ՝ ըստ ճաշակի և եփել ևս 10 րոպե ։

Կտրատած սոխն ու քերած գազարն ավելացնում ենք բուսայուղի մեջ։

 



Մենք տապակը ուղարկում ենք ապուրի մեջ:

Ձուն պատառաքաղով հարել և լցնել կաթի մեջ։ Ավելացնել ալյուրն ու աղը, խառնել։

 

 

Խմորը վերցրեք թեյի գդալով և թաթախեք ապուրի մեջ։ Եփել ևս 5-7 րոպե։

Մատուցել խոտաբույսեր շաղ տալով։

Բարի ախորժակ!



Ամենաընթերցվածը