Ապուր Պելմեն. Այնքան համեղ է, որ կրկնակի են ուտում իմ հարազատները
Դիտումներ 1481
Բաղադրությունը․
տավարի միս - 600 գր.
կարտոֆիլ - 500 գր.
սոխ - 1 գլուխ
գազար - 1 հատ
բուլղարական պղպեղ - 1 հատ
դափնու տերեւ - 2 հատ
բուսական յուղ,
ձու - 1 հատ
կաթ - 50 մլ.
ալյուր - 5 ճ.գ. լ.
պղպեղի հատիկներ
աղ
Տավարի միսը կտրատեք խորանարդի և եռացրեք մինչև փափկի՝ դափնու տերևով և պղպեղով:
Մսին ավելացնել խորանարդի կտրատած կարտոֆիլը և մանր կտրատած բուլղարական պղպեղը։
Աղ՝ ըստ ճաշակի և եփել ևս 10 րոպե ։
Կտրատած սոխն ու քերած գազարն ավելացնում ենք բուսայուղի մեջ։
Մենք տապակը ուղարկում ենք ապուրի մեջ:
Ձուն պատառաքաղով հարել և լցնել կաթի մեջ։ Ավելացնել ալյուրն ու աղը, խառնել։
Խմորը վերցրեք թեյի գդալով և թաթախեք ապուրի մեջ։ Եփել ևս 5-7 րոպե։
Մատուցել խոտաբույսեր շաղ տալով։
Բարի ախորժակ!
Ամենաընթերցվածը