Պե՞տք է ջուր խմել ուտելուց հետո, թե ոչ․ Ահա թե ինչ են ասում բժիշկները
Բժիշկները սովորաբար խորհուրդ չեն տալիս ուտելուց անմիջապես հետո ջուր խմել։ Դա պայմանավորված է նրանով, որ խմելու ջուրը կարող է նոսրացնել ստամոքսահյութը, որն անհրաժեշտ է սննդի լավ մարսողության համար։ Բացի այդ, ջուրը կարող է մեծացնել ստամոքսի հեղուկի ծավալը, ինչը կարող է հանգեցնել ծանրության և անհարմարության զգացողության։
Այնուամենայնիվ, եթե դուք փոքր քանակությամբ ջուր եք խմում ճաշի հետ, դա մեծ խնդիր չպետք է առաջացնի: Բացի այդ, խմելու ջուրը կարող է օգնել նվազեցնել քաղցը և բարձրացնել հագեցվածությունը:
Ընդհանուր առմամբ, խորհուրդ է տրվում ուտելուց հետո 30-60 րոպե ջուր չխմել՝ օպտիմալ մարսողություն ապահովելու և տհաճությունը նվազեցնելու համար։
Արժե նաև հաշվի առնել, որ որոշ ըմպելիքներ, ինչպիսիք են գազավորված ըմպելիքները կամ հյութերը, կարող են բացասական ազդեցություն ունենալ մարսողական համակարգի վրա: Ուստի, եթե ցանկանում եք ինչ-որ բան խմել ուտելիս, ապա ավելի լավ է ընտրել անմխիթար ջուր կամ թեյ։
Բացի այդ, կարևոր է չափից շատ չսնվել և սնունդը դանդաղ ծամել։ Սա օգնում է նվազեցնել սթրեսը մարսողական համակարգի վրա և թույլ է տալիս սնունդն ավելի արդյունավետ մարսել:
Եթե ուտելուց հետո մարսողության հետ կապված խնդիրներ ունեք կամ ծանրության զգացում ունեք, խորհուրդների համար պետք է խորհրդակցեք բժշկի կամ սննդաբանի հետ։
Ես ծամում եմ կտավատի սերմը դատարկ ստամոքսին և ջուր խմում. Ես ուզում եմ ձեզ պատմել իմ արդյունքի մասին
Երկար տարիներ ես առավոտյան մի քանի կտավատի սերմ եմ ուտում և սա համարում եմ իմ առողջական վիճակի պատճառներից մեկը։ Այնպես որ, ես չեմ հիշում, թե որքան ժամանակ առաջ այցելեցի բժիշկներին: Եվ ամեն ինչ այս մթերքի շնորհիվ, որի հրաշալի հատկությունների մասին ես իմացա տատիկիցս:
Կտավատի սերմերը օգտակար միկրոտարրերի իսկական պահեստ են։ Դրանք պարունակում են մեծ քանակությամբ կալցիում, մանգան, մագնեզիում, կալիում, ֆոսֆոր, երկաթ, ցինկ, նատրիում, պղինձ։
Իսկ կտավատի՝ օրգանիզմից ավելորդ հեղուկն ու տոքսինները հեռացնելու ունակությունը կօգնի էլ ավելի արագ ազատվել ատելի կիլոգրամներից։ Կտավատի սերմերով օրգանիզմի մաքրումը նիհարելու հիանալի միջոց է:
Կտավատի սերմերը մազերի, մաշկի և եղունգների համար հիանալի միջոց են: Պոլիհագեցած թթուների, ինչպես նաև A, B, E վիտամինների շնորհիվ մազերը դառնում են ավելի հարթ և փայլուն, եղունգները դառնում են ամուր, իսկ մաշկը՝ երիտասարդանում է։
Սերմերի մեջ պարունակվող բաղադրիչները բարենպաստ ազդեցություն են ունենում շրջանառության աշխատանքի վրա, օգնում են բարելավել լյարդի աշխատանքը, մեծացնում են ուժը, բարելավում են տեսողությունը և նույնիսկ կանխում քաղցկեղի զարգացումը:
Դիետոլոգները հատկապես շեշտում են աղացած սերմերի հիանալի համադրությունը մարմելադի կամ մեղրի հետ։
Չնայած օգտակար հատկությունների հսկայական ցանկին, չի կարելի չարաշահել կտավատի սերմերի ընդունումը։ Օրական թույլատրվում է ոչ ավելի, քան 2 ճաշի գդալ:
Հատկապես ուշադիր պետք է լինեն հղիները, ինչպես նաև երիկամների, աղիների, լեղապարկի և միզապարկի հիվանդություններ ունեցող մարդիկ։ Նրանց խստորեն խորհուրդ է տրվում նախքան կտավատի սերմեր օգտագործելը խորհրդակցել բժշկի հետ։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։