Ծիրանով ջեմի իսկական բաղադրատոմսը
ԲԱՂԱԴՐԻՉՆԵՐ
1 կգ ծիրան
500 գ շաքարավազ
100 գ նուշ
Ծիրանները լվանալ, հեռացնել կորիզները եւ քսել երկշերտ թղթե սրբիչի վրա, որպեսզի չորանա։ Ծիրանը տեղափոխում ենք հաստ հատակով կաթսա, որի մեջ կեփեք ջեմը և ավելացրեք 500 գ շաքարավազ։ Թողնել 10 րոպե, որպեսզի միրգը թողնի իր հյութը, իսկ շաքարավազը մի փոքր հալվի։
Կաթսան դնել միջին կրակի վրա և հասցնել եռման աստիճանի։ Ավելացնել 100 գ նուշ, խառնել, կրակն իջեցնել նվազագույնի և եփել 10 րոպե՝ երբեմն խառնելով: Վերևում փրփուր կհայտնվի, այն պետք է հեռացնել գդալով։
Ստերիլիզացրեք բանկաները և կափարիչները ձեզ համար հարմար ձևով, սակայն խորհուրդ է տրվում ավարտել այս գործընթացը ջեմ պատրաստելու հետ միաժամանակ։ Այն չպետք է լցնել սառը բանկաների մեջ, քանի որ դրանք կարող են ճաքել։
Ծիրանի մուրաբան շերեփով կամ մեծ գդալով բաժանել բանկաների և փակել կափարիչներով։ Թողեք սառչի սենյակային ջերմաստիճանում։ Այնուհետեւ տեղափոխեք զով տեղ։ Դուք կարող եք պահել մինչև մեկ տարի: