Պատրաստում ենք համեղ մսով կարկանդակ (բուլղարական խոհանոց)․ Այս կարկանդակը կոչվում է նաև«մսագործ»
Բաղադրությունը՝
- 700-800 գրամ խոզի միս
- 3 խոշոր սոխ
- 1 ճաշի գդալ կարմիր պղպեղ կամ պապրիկա
- համեմունքներ
- աղ, պղպեղ
Խմոր.
- կես լուցկու տուփի չափ խմորիչ
- մոտավորապես 500 գրամ ալյուր
- 1 .5 բաժակ կաթ
- 50 մլ բուսական յուղ
- 1/2 թեյի գդալ աղ
Սոխը մանր կտրատել։ Միսը կտրատել շատ փոքր կտորներով։ Տապակել մանր կտրատած միսը բուսայուղի մեջ՝ տաք տապակով, մինչև մսից ստացված հյութերը գոլորշիանան, և միսը սկսի կարմրել։ Ավելացնել սոխ, աղ և համեմունքներ: Թեթև տապակել, մինչև սոխը փափկի։ Միջուկը պատրաստ է։
Խառնել՝ 1/2 բաժակ տաք կաթ, խմորիչ, 2 ճաշի գդալ ալյուր, թողնել 15 րոպե տաք տեղում։
Երբ խմորը հասունանա, ավելացրեք մնացած կաթն ու կարագը և աստիճանաբար ավելացնելով ալյուրը, հունցեք պինդ, բայց առաձգական խմոր։
20-50 անգամ ծեծում ենք սեղանին, կարող եք թողնել, որ բարձրանա։
Խմորը բաժանել 2 մասի, մեկը մեծ է կարկանդակի ներքևի մասի համար, իսկ փոքրը վերևի համար։
Խմորի մեծ մասը գրտնակել և դնել տապակի մեջ։ Վերևում դնել պատրաստի միջուկը։ Մնացած խմորը գրտնակում ենք և փակում մեր կարկանդակը։ Փակեք դրա ծայրերը և պատառաքաղով ծակեք վերևը։ Թխել նախապես 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում, մինչև պատրաստ լինի։
Այս ուտեստը, որը պատրաստված է խոզի մսով և գարեջրով լավագույն լուծումն է ընթրիքի համար
Բաղադրամասեր․
Խոզի միս
Գարեջուր 300 մլ
Սոխ 2 հատ
Բուսական յուղ
Պապրիկա մեկ թեյի գդալ
Աղացած սև պղպեղ
Աղ
Լվացեք խոզի միսը, չորացրեք և կտրեք միջին կտորների: Խոզի միսը պետք է լինի առանց ոսկորների։ Կեղևազատեք սոխը և կտրատել կես օղակների: Տաքացրեք բուսական յուղը տապակի մեջ բարձր ջերմության վրա: Ավելացնել խոզի միսը և տապակել՝ երբեմն խառնելով, 8-10 րոպե մինչև ոսկե դարչնագույն դառնա:
Լցնել գարեջրի մեջ և եփ տալ մարմանդ կրակի վրա 40-50 րոպե, մինչև խոզի միսը փափկի։ Շոգեխաշածի վերջում սոուսը թավայից քամում ենք ամանի մեջ։
Կրակը իջեցնել միջին: Կիսաօղակներով կտրատած սոխը լցնում ենք խոզի միսով տապակի մեջ։
Համեմել պղպեղով, աղով և պղպեղով: Եփել՝ խառնելով, մոտ 5 րոպե։ Բացի այս համեմունքներից, դուք կարող եք ավելացնել ձերը ըստ ճաշակի:
Գարեջրի սոուսը վերադարձրեք տապակի մեջ։ Ամեն ինչ միասին եփեք ևս 5-7 րոպե։
Շոգեխաշած խոզի միսը գարեջրի մեջ տեղափոխեք ափսեի մեջ և մատուցեք՝ ավելացնելով մանրացված կանաչիներ: Բարի ախորժակ!