Պատրաստում ենք համեղ մսով կարկանդակ (բուլղարական խոհանոց)․ Այս կարկանդակը կոչվում է նաև«մսագործ»

Դիտումներ 1174

Պատրաստում ենք համեղ մսով կարկանդակ (բուլղարական խոհանոց)․ Այս կարկանդակը կոչվում է նաև«մսագործ»

Բաղադրությունը՝ 

- 700-800 գրամ խոզի միս 

- 3 խոշոր սոխ 

- 1 ճաշի գդալ կարմիր պղպեղ կամ պապրիկա 

- համեմունքներ 

- աղ, պղպեղ 

Խմոր. 

- կես լուցկու տուփի չափ խմորիչ 

- մոտավորապես 500 գրամ ալյուր 

- 1 .5 բաժակ կաթ 

- 50 մլ բուսական յուղ 

- 1/2 թեյի գդալ աղ 

 

Սոխը մանր կտրատել։ Միսը կտրատել շատ փոքր կտորներով։ Տապակել մանր կտրատած միսը բուսայուղի մեջ՝ տաք տապակով, մինչև մսից ստացված հյութերը գոլորշիանան, և միսը սկսի կարմրել։ Ավելացնել սոխ, աղ և համեմունքներ: Թեթև տապակել, մինչև սոխը փափկի։ Միջուկը պատրաստ է։ 

Խառնել՝ 1/2 բաժակ տաք կաթ, խմորիչ, 2 ճաշի գդալ ալյուր, թողնել 15 րոպե տաք տեղում։ 

Երբ խմորը հասունանա, ավելացրեք մնացած կաթն ու կարագը և աստիճանաբար ավելացնելով ալյուրը, հունցեք պինդ, բայց առաձգական խմոր։ 

 

 

20-50 անգամ ծեծում ենք սեղանին, կարող եք թողնել, որ բարձրանա։ 

Խմորը բաժանել 2 մասի, մեկը մեծ է կարկանդակի ներքևի մասի համար, իսկ փոքրը վերևի համար։ 

Խմորի մեծ մասը գրտնակել և դնել տապակի մեջ։ Վերևում դնել պատրաստի միջուկը։ Մնացած խմորը գրտնակում ենք և փակում մեր կարկանդակը։ Փակեք դրա ծայրերը և պատառաքաղով ծակեք վերևը։ Թխել նախապես 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում, մինչև պատրաստ լինի։



Այս ուտեստը, որը պատրաստված է խոզի մսով և գարեջրով լավագույն լուծումն է ընթրիքի համար

Բաղադրամասեր․

Խոզի միս

Գարեջուր 300 մլ

Սոխ 2 հատ

Բուսական յուղ

Պապրիկա մեկ թեյի գդալ

Աղացած սև պղպեղ

Աղ

 

 

Լվացեք խոզի միսը, չորացրեք և կտրեք միջին կտորների: Խոզի միսը պետք է լինի առանց ոսկորների։ Կեղևազատեք սոխը և կտրատել կես օղակների: Տաքացրեք բուսական յուղը տապակի մեջ բարձր ջերմության վրա: Ավելացնել խոզի միսը և տապակել՝ երբեմն խառնելով, 8-10 րոպե մինչև ոսկե դարչնագույն դառնա:

Լցնել գարեջրի մեջ և եփ տալ մարմանդ կրակի վրա 40-50 րոպե, մինչև խոզի միսը փափկի։ Շոգեխաշածի վերջում սոուսը թավայից քամում ենք ամանի մեջ։



Կրակը իջեցնել միջին: Կիսաօղակներով կտրատած սոխը լցնում ենք խոզի միսով տապակի մեջ։

Համեմել պղպեղով, աղով և պղպեղով: Եփել՝ խառնելով, մոտ 5 րոպե։ Բացի այս համեմունքներից, դուք կարող եք ավելացնել ձերը ըստ ճաշակի:

 

 

Գարեջրի սոուսը վերադարձրեք տապակի մեջ։ Ամեն ինչ միասին եփեք ևս 5-7 րոպե։

Շոգեխաշած խոզի միսը գարեջրի մեջ տեղափոխեք ափսեի մեջ և մատուցեք՝ ավելացնելով մանրացված կանաչիներ: Բարի ախորժակ!



Ամենաընթերցվածը