Պատրաստում ենք համեղ ֆրանսիական թխվածքաբլիթներ. Ահա բաղադրատոմսը
Դիտումներ 3064
Բաղադրամասեր․
• Ալյուր՝ 120 գրամ (մոտ մեկ բաժակ)
• Կարագ - 90 գրամ (կես տուփ)
• Շաքարավազ՝ 80 գրամ (կես բաժակից մի փոքր ավելի)
• Ձու - 2 հատ
• Կիտրոնի հյութ – 1 ճ.գ. գդալ
Կարագը նախապես հանել սառնարանից։ Ցանկալի է շաքարավազից փոշի պատրաստել՝ այս դեպքում խմորի մեջ հատիկներ չեն մնա։
Կարագը հարել շաքարավազի հետ:
Ավելացնել ձվերը և շարունակել հարել մինչև հարթ լինի։
Ավելացնել կիտրոնի հյութ և ալյուր։ Քանի որ ալյուրի որակը տարբեր է, կարող է պահանջվել ավելի քիչ կամ ավելի շատ ալյուր: Խմորը ձեռքերով հունցում ենք այնքան, մինչև զանգվածը դառնա հարթ։
Ջեռոցը տաքացնել 190 աստիճան։
Խմորը լցրեք կաղապարների մեջ և ուղարկեք ջեռոց:
Թխել 12-15 րոպե։ Հենց որ թխվածքաբլիթի վրա ոսկեգույն լինի, այն կարելի է հանել ջեռոցից։
Ամենաընթերցվածը