Պատրաստում ենք համեղ ֆրանսիական թխվածքաբլիթներ. Ահա բաղադրատոմսը

Դիտումներ 3064

Պատրաստում ենք համեղ ֆրանսիական թխվածքաբլիթներ. Ահա բաղադրատոմսը

Բաղադրամասեր․

• Ալյուր՝ 120 գրամ (մոտ մեկ բաժակ)

• Կարագ - 90 գրամ (կես տուփ)

 

 

• Շաքարավազ՝ 80 գրամ (կես բաժակից մի փոքր ավելի)

• Ձու - 2 հատ

• Կիտրոնի հյութ – 1 ճ.գ. գդալ



Կարագը նախապես հանել սառնարանից։ Ցանկալի է շաքարավազից փոշի պատրաստել՝ այս դեպքում խմորի մեջ հատիկներ չեն մնա։

Կարագը հարել շաքարավազի հետ:

 

 

Ավելացնել ձվերը և շարունակել հարել մինչև հարթ լինի։

Ավելացնել կիտրոնի հյութ և ալյուր։ Քանի որ ալյուրի որակը տարբեր է, կարող է պահանջվել ավելի քիչ կամ ավելի շատ ալյուր: Խմորը ձեռքերով հունցում ենք այնքան, մինչև զանգվածը դառնա հարթ։

 



Ջեռոցը տաքացնել 190 աստիճան։

Խմորը լցրեք կաղապարների մեջ և ուղարկեք ջեռոց:

Թխել 12-15 րոպե։ Հենց որ թխվածքաբլիթի վրա ոսկեգույն լինի, այն կարելի է հանել ջեռոցից։



Ամենաընթերցվածը