Պատրաստում ենք «անսովոր համեղ» կոտլետներ, որոնց բաղադրատոմսը ասել է հայտնի խոհարարը, և այժմ հարազատներս խնդրում են պատրաստել միայն այսպես
Դիտումներ 1282
Այստեղ հնարքն այն է, որ անհրաժեշտ է պահպանել համամասնությունները
Բաղադրությունը․
Աղացած միս - 1 կգ
Չոր հաց - 200 գրշ
Աղ - 1 ճ/գ
Սև պղպեղ - ըստ ճաշակի
Սոխ - 1 գլուխ
Սխտոր - 3-4 ատամ (ըստ ցանկության)
Սոխը անցկացնել մսաղացով։
Այս բաղադրատոմսի գաղտնիքը պարզ է՝ 1 կգ աղացած մսի համար անհրաժեշտ է ավելացնել 40% հաց (արդեն թրջած ու քամած)։
Ավելացնել աղ, սև պղպեղ՝ ըստ ցանկության և սխտոր։
Թաց ձեռքերով կոտլետներ ենք կազմում և տապակում բուսայուղի մեջ միջին ջերմության վրա մինչև եփվի, յուրաքանչյուր կողմից 6-7 րոպե։
Պատրաստի կոտլետները թավայի մեջ պատրաստում ենք՝ ավելացնելով 30 գրամ կարագ, փակում ենք կափարիչը և եփում 20 րոպե մարմանդ կրակի վրա։
Կոտլետները մատուցում ենք ցանկացած ճաշատեսակի հետ, այն էլ՝ սոուսով։
Ամենաընթերցվածը