Պատրաստում ենք Ռատատուի՝ հայտնի մուլտֆիլմի ուտեստը
Բաղադրամասեր․
- Լոլիկ
- Դդմիկ
- Սմբուկ
- Սխտոր
- Բուսական յուղ
- Բուսական խառնուրդ (ֆրանսիական 1/2 ճաշի գդալ)
- Աղացած սև պղպեղ
- Աղ
ՍՈՈՒՍ
- Լոլիկ
- Պղպեղ
- Սոխ
- Բուսական յուղ
- Աղացած սև պղպեղ
- Աղ
Ինչպե՞ս պատրաստել դասական ռատատուիլ ջեռոցում: Նախ պատրաստեք լոլիկի սոուսի համար անհրաժեշտ բաղադրիչները։ Լավ լվանալ բանջարեղենը։ Մաքրել սոխը կեղևից: Վերցրեք ցանկացած բուսական յուղ, բայց զտված:
Լոլիկի վրա խաչաձեւ կտրվածքներ անել, ապա 2-3 րոպե դնել եռման ջրի մեջ։
Լոլիկի կեղևը հանել և միսը մանր խորանարդի կտրատել։
Բուլղարական պղպեղը, առանց դրանից ցողունը կտրելու, թխել նախապես մինչև 220 ° C տաքացրած ջեռոցում մոտ 15-25 րոպե, մինչև կեղևի վրա սև հետքեր չհայտնվեն: Ժամանակն ու ջերմաստիճանը սահմանեք ըստ ձեր ջեռոցի։
Պղպեղը վառված կեղևից ազատում ենք։ Պղպեղից հանեք սերմերը և ցողունը:
Տապակած բուլղարական պղպեղը մանր կտրատել։
Մաքրած սոխը մանր կտրատել խորանարդի տեսքով։
Տապակի մեջ տաքացնել բուսայուղը։ Ավելացնել սոխը և տապակել մոտ 4-5 րոպե մինչև կիսաթափանցիկ դառնա:
Կաթսայի մեջ ավելացնել կտրատած լոլիկները և եփել ամեն ինչ ցածր ջերմության վրա մոտ 8-10 րոպե:
Սոխին և լոլիկին ավելացնել մանր կտրատած բուլղարական պղպեղը, աղ, պղպեղ, խառնել և թողնել, որ եփ գա ևս 3-5 րոպե։
Պատրաստեք ճաշատեսակի մնացած բաղադրիչները։ Լվացեք և չորացրեք լոլիկները, դդմիկը, սմբուկը: Ավելի լավ է ընտրել սմբուկի երկարավուն, որպեսզի բանջարեղենի տրամագիծը ամբողջ երկարությամբ քիչ թե շատ նույնը լինի։
Կտրեք դդմիկը մոտ 2 մմ հաստությամբ շերտերով: Եթե ձեր դդմիկը կոշտ մաշկ ունի, մաքրեք այն: Լոլիկը նույնպես կտրատել շերտերով։
Սմբուկը կտրատում ենք նույն հաստության շերտերով, ինչ դդմիկը լոլիկով, աղով համեմում ենք և թողնում 10 րոպե, որպեսզի դառնությունը ազատվի։ Այնուհետեւ սմբուկները ողողում ենք սառը ջրով։
Մաքրած սխտորը դանակով մանր կտրատեք կամ անցկացրեք մամլիչով։
Մի ամանի մեջ խառնել բուսական յուղը, աղացած սխտորը, ֆրանսիական խոտաբույսերի խառնուրդը, աղացած սև պղպեղը և աղը։
Ամբողջ սոուսը լցնել թխման ամանի մեջ։
Վերևից հերթափոխով շարել լոլիկի, դդմիկի և սմբուկի շրջանակները։ Բանջարեղենը պետք է կիսով չափ ընկղմվի սոուսի մեջ։ Ավելացրեք բանջարեղենին յուղով սխտոր և խոտաբույսեր:
Ծածկել փայլաթիթեղով և դնել մինչև 200°C տաքացրած ջեռոցը մոտ 1 ժամ։ Որոշեք թխման ճշգրիտ ժամանակը և ջերմաստիճանը՝ ըստ ձեր ջեռոցի։
Այնուհետև հեռացրեք փայլաթիթեղը և թխեք բանջարեղենը ևս 20-30 րոպե: Բարի ախորժակ!