Ծաղկակաղամբի ամենահամեղ պատրաստման եղանակը
Բաղադրությունը․
Ծաղկակաղամբ - 600 գ
Հացի փշրանքներ - 100 գ
Ալյուր - 60 գ
Եգիպտացորենի օսլա - 40 գ
Կանաչիներ - 10 գ
Սխտոր - 1 ատամ
Թթվասեր - 110 գ
Ջուր - 120 մլ
Բուսական յուղ - 2,5 թեյի գդալ
Փխրեցուցիչ - 0,5 թեյի գդալ
Աղ - 0,5 թեյի գդալ
Սև պղպեղ - 1 պտղունց
Ծաղկակաղամբի մասերը եփել աղաջրի մեջ։ Կաղամբի կտորների ամբողջականությունը չվնասելու համար հարկավոր է ընտրել մեծ կաթսա։ Եռալուց հետո եփել 4-5 րոպե, դանակով ծակել ու ստուգել փափկությունը։ Եթե կաղամբը բավականաչափ փափուկ է ձեզ համար, կարող եք անջատել այն։
Տաք ջրից հանում ենք ծաղկակաղամբի կտորները և շարում հարթ ափսեի վրա։ Այսպիսով, այն արագ կսառչի:
Խառնել բոլոր չոր բաղադրիչները՝ 60 գրամ ալյուր, 0,5 թեյի գդալ փխրեցուցիչ, 40 գրամ եգիպտացորենի կամ կարտոֆիլի օսլա, մի պտղունց աղ։ Ջուրը բարակ հոսքով լցնել զանգվածին՝ հարելով զանգվածը և ավելացնել 1 թեյի գդալ թթվասեր։
Խմորի համար զանգվածը հարում ենք մինչև հարթ լինի, այն չպետք է գնդիկներ ունենա։
Խմորի մեջ թաթախեք ծաղկակաղամբի մի կտորը, այնուհետև թաթախեք խմորի մեջ։
Տաքացնել տապակը, լցնել մի թեյի գդալ բուսական յուղ։ Խոզանակով յուղը քսում ենք թավայի ամբողջ մակերեսին։
Թավայի մեջ երկու կողմից խրթխրթան կեղևով տապակել ծաղկակաղամբը։ Դա կտևի մոտավորապես 4-6 րոպե յուրաքանչյուր մատուցման համար: Հենց տեսնեք կարմրել է, կարող եք պատրաստի ծաղկակաղամբը կրակից հանել։
Լվանալ և կտրատել սոուսի համար նախատեսված բոլոր բույսերը:
Մի պճեղ սխտորը մանր կտրատեք։
Խառնել 100 գր. թթվասեր, սխտոր, խոտաբույսեր և մի պտղունց աղ: Համտեսել սպիտակ սոուսը։ Եթե բավականաչափ տաք չէ, ապա ավելացրեք սև պղպեղ և սխտոր:
Մատուցել խրթխրթան ծաղկակաղամբը տաք ափսեի վրա՝ սպիտակ սոուսով: Ծաղկակաղամբի կեղևն իսկապես շատ խրթխրթան և համեղ է ստացվում։ Սպիտակ սոուսը սխտորով և խոտաբույսերով ճաշատեսակին համ է հաղորդում, ուզում եք ավելի ու ավելի շատ ուտել։