Պատրաստեք վրացական սացիվի. Բաղադրատոմսը վրացի խոհարարի կողմից
Բաղադրամասեր
-
3 կգ հնդկահավի մսին՝
-
800 գ մաքրաց հունական ընկույզ,
-
600 գ սող,
-
25 գ սպիտակ աղացած պղպեղ,
-
3 թեյի գդալ ուցխո-սունելի,
-
5 գ սխտոր
-
5 գ մեխակ,
-
2 թեյի գդալ զաֆրան,
-
2 ճաշի գդալ սպիտակ գինու քացախ,
-
աղը՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
-
Միսը եփել խորը ամանի մեջ։ Եփելուց հետո հանել և դնել որ սառի։ Արգանակի վրայից հանել յուղը և ավելացնել նախապես կտրատած սոխը։ Մնացած արգանակը թողնել, որ սառի։ Ընկույզը 2-3 անգամ մսաղացով մանրացնել, որպեսզի չմնան պինդ գնդիկներ։
-
Ընկույզը խառնել սոխի հետ, բացել արգանակով և ավելացնել բոլոր համեմունքները բացի քացախից։ Մաս - մաս ավելացնել մնացած արգանակը։ Արգանակը ավելացնել փոքր մասնաբաժիններով։ Սացիվին եփել 6 ժամ, անընդմեջ խառնելով, մինչև պինդ լուծույթ ստանալը։
-
Միաժամանակ եփած հնդկահավը դնել ջեռոցում 250 աստիճան պայմաններում 20 րոպե։ Հանել և բաժանել միջին չափի կտորների, ոչ շատ փոքր։
-
Ստացված զանգվածը պնդանալուն պես ավելացնել մսի կտորները։ Եռալու ժամանակ ավելացնել 2 ճաշի գդալ քացաղ, խառնել և անջատել կրակը։ 7. Պահել մեկ գիշեր սառնարանում։
-
Մատուցելիս վրան լցնել նռան հատիկներ և մաղադանոս: