Պատրաստեք խնձորի այս մուրաբան, որը ձեզ կտանի մանկություն

Դիտումներ 491

Պատրաստեք խնձորի այս մուրաբան, որը ձեզ կտանի մանկություն

Բաղադրամասեր․

Խնձորներ մեկ կգ

Շաքարավազ  մեկ կգ

Ջուր

 



Ընտրելով լավ, ոչ շատ հասուն խնձորներ, կտրեք մի փոքր ցողուններ, կտրեք մորուքները և ծակեք միջով փայտե կեռիկով: Դա արվում է այնպես, որ խնձորները հագեցած լինեն օշարակով։ Խնձորները 3 րոպե թողեք եռման ջրի մեջ: Խնձորները տեղափոխում ենք օշարակի մեջ։



Ջեմը եփվել է 4 չափաբաժինով։ Եռացնել թեթև օշարակի մեջ 4-5 օր՝ թողնելով, որ ամեն օր եռա։ Ավելի լավ է մուրաբա պատրաստել պղնձե ավազանի մեջ և խառնել փայտե գդալով։ Երբ խնձորները պատրաստ լինեն, ամբողջովին թափանցիկ կդառնան, իսկ օշարակը պետք է թանձրանա։ Պատրաստի մուրաբան շարել մաքուր, նախապես եռացրած տարայի մեջ (չոր) եռացրած ջրով, փակել կափարիչներով։ Ավելի լավ է պահել զով տեղում։



Ամենաընթերցվածը