Պատրաստեք խնձորի այս մուրաբան, որը ձեզ կտանի մանկություն
Դիտումներ 491
Բաղադրամասեր․
Խնձորներ մեկ կգ
Շաքարավազ մեկ կգ
Ջուր
Ընտրելով լավ, ոչ շատ հասուն խնձորներ, կտրեք մի փոքր ցողուններ, կտրեք մորուքները և ծակեք միջով փայտե կեռիկով: Դա արվում է այնպես, որ խնձորները հագեցած լինեն օշարակով։ Խնձորները 3 րոպե թողեք եռման ջրի մեջ: Խնձորները տեղափոխում ենք օշարակի մեջ։
Ջեմը եփվել է 4 չափաբաժինով։ Եռացնել թեթև օշարակի մեջ 4-5 օր՝ թողնելով, որ ամեն օր եռա։ Ավելի լավ է մուրաբա պատրաստել պղնձե ավազանի մեջ և խառնել փայտե գդալով։ Երբ խնձորները պատրաստ լինեն, ամբողջովին թափանցիկ կդառնան, իսկ օշարակը պետք է թանձրանա։ Պատրաստի մուրաբան շարել մաքուր, նախապես եռացրած տարայի մեջ (չոր) եռացրած ջրով, փակել կափարիչներով։ Ավելի լավ է պահել զով տեղում։
Ամենաընթերցվածը