Պասուց տոլմա պատրաստեք այսօր անպայման․ Ահա լավագույն բաղադրատոմսը

Դիտումներ 449

Պասուց տոլմա պատրաստեք այսօր անպայման․ Ահա լավագույն բաղադրատոմսը

Բոլորիս կողմից շատ սիրված պասուց տոլմայի բաղադրատոմսը

Ձեզ հարկավոր է․

Ցորեն, սիսեռ, բլղուր, ոսպ, հաճար

Սոխ - 2 հատ խոշոր

Տոմատի մածուկ - 2,0-2,5 ճ․գ․

Բուսական յուղ - 0,5 ճ․գ․

Աղացած կարմիր պղպեղ (պապրիկա և չիլի) - յուրաքանչյուրը 1,5 թեյի գդալ

Աղ - 1 ճ.գ.

Թարմ համեմ

Չորացրած ռեհան

Բոլոր հացահատիկները՝ ցորենը , բլղուրը , ցորենը և մյուս բաղադրիչները լավ լվանալ հոսող ջրի տակ, մի քանի ժամ թրջել տաք ջրի մեջ: Ապա միասին լցնել խորը ամանի մեջ:

Սոխը մանր կտրատել և 3 ճ/գ. բուսական յուղով տապակել մինչև դարչնագույն դառնա։

 

 

Խառնել մանր կտրատած համեմը, ռեհանը, տոմատի մածուկի կեսը, աղը, պղպեղը, մնացած ձեթը, ավելացնել ձավարեղենով ամանի մեջ: Մանրակրկիտ խառնել։

Թթու կաղամբը լվանալ տաք ջրով, կտրատել մեծ տերևներով։

Կաղամբի յուրաքանչյուր տերեւի վրա դնել 3-4 ճ/գ.  միջուկ, փաթաթել:

Փաթաթած տոլման լցնել կաթսայի մեջ, ավելացնել աղաջրի մեջ նոսրացրած տոմատի մածուկի մնացած մասը (աղաջուրը պետք է 2 սմ վերև լինի տոլմայից)։ Տոլմաների վրա ծանր իր դրեք։

Մարմանդ կրակի վրա եփում ենք 1,5-2 ժամ։

Պասուց տոլման մատուցել սառը վիճակում։



Ձեզ ենք ներկայացնում տոլմա պատրաստելու բոլոր գաղտնիքները ՝ փաթաթելուց մինչև ֆարշ բռնել

Տոլման հայկական ամենահամեղ ուտեստներից մեկն է։ Պատմաբան, խոհարարական գրքերի հեղինակ Պոխլյոբկինին հայտնել է, որ տոլման հայկական խոհանոցի ուտեստ է։ Եվ նման պնդումները շատ են։

 

 

Այսպիսով, Xohanoc.am-ը ձեզ է ներկայացնում տոլմա պատրաստելու բոլոր գաղտնիքները ՝ փաթաթելուց մինչև ֆարշ բռնել։ 

Բաղադրամասեր

երկար բրինձ - 1 բաժակ,

տավարի միս լավ որակի - 1 կգ,

խոզի յուղոտ միս - 300-400 գ,

սոխ - 600 գ,

չորացրած թարխուն - 4 ճ.գ.,

չորացրած ռեհան - 4 ճ.գ.,

չորացրած անանուխ - 0,5 թեյի գդալ,

սխտոր - 1 գլուխ,

խաղողի տերևներ (պահածոյացված) - 400 գ,

կարագ - 3-4 ճ.գ.,

աղ ըստ ճաշակի,

աղացած պղպեղ ըստ ճաշակի,

սամիթ, մաղադանոս,

ջուր



Մաքրել սոխը, սխտորը: Խաղողի տերեւները լվանալ տաք ջրով, խնամքով շարել ափսեի վրա։ Բրինձը մի քանի անգամ լվանալ սառը ջրով։ Լվացեք տավարի և խոզի միսը: Մսաղացի միջոցով աղացեք միսը, սոխը, սխտորը, թարմ սամիթը, մաղադանոսը: Աղացած մսին ​​ավելացնել բրինձը, չորացրած ռեհանն ու թարխունը։ Լավ խառնել, ավելացնել աղ ու պապրիկա։ Կափարիչով փակել աղացած միսը և թողնել ամբողջ գիշեր սառնարանում։

Խաղողի տերևները ափսեի վրա դնել, վրան լցնել աղացած միսը և փաթաթել։

 

 

Տոլմաները գեղեցիկ շարքերով դնել կաթսայի մեջ։  Ես օգտագործում եմ չուգունե թավան, ինչպես մայրս է սովորեցրել ինձ:  Նա ասաց, որ չուգունի մեջ տոլման համեղ է ստացվում։  Վերջում պետք է մի քանի խաղողի տերեւ դնել, ապա՝ վերին շերտին ափսե։  Լցնել ջուր, որպեսզի ծածկի ափսեն: Կափարիչով կաթսան փակել և մարմանդ կրակի վրա մոտ մեկ ժամ կամ մի փոքր ավելի եփ գալ։



Ամենաընթերցվածը