Պասուց տոլմա պատրաստեք այսօր անպայման․ Ահա լավագույն բաղադրատոմսը
Բոլորիս կողմից շատ սիրված պասուց տոլմայի բաղադրատոմսը
Ձեզ հարկավոր է․
Ցորեն, սիսեռ, բլղուր, ոսպ, հաճար
Սոխ - 2 հատ խոշոր
Տոմատի մածուկ - 2,0-2,5 ճ․գ․
Բուսական յուղ - 0,5 ճ․գ․
Աղացած կարմիր պղպեղ (պապրիկա և չիլի) - յուրաքանչյուրը 1,5 թեյի գդալ
Աղ - 1 ճ.գ.
Թարմ համեմ
Չորացրած ռեհան
Բոլոր հացահատիկները՝ ցորենը , բլղուրը , ցորենը և մյուս բաղադրիչները լավ լվանալ հոսող ջրի տակ, մի քանի ժամ թրջել տաք ջրի մեջ: Ապա միասին լցնել խորը ամանի մեջ:
Սոխը մանր կտրատել և 3 ճ/գ. բուսական յուղով տապակել մինչև դարչնագույն դառնա։
Խառնել մանր կտրատած համեմը, ռեհանը, տոմատի մածուկի կեսը, աղը, պղպեղը, մնացած ձեթը, ավելացնել ձավարեղենով ամանի մեջ: Մանրակրկիտ խառնել։
Թթու կաղամբը լվանալ տաք ջրով, կտրատել մեծ տերևներով։
Կաղամբի յուրաքանչյուր տերեւի վրա դնել 3-4 ճ/գ. միջուկ, փաթաթել:
Փաթաթած տոլման լցնել կաթսայի մեջ, ավելացնել աղաջրի մեջ նոսրացրած տոմատի մածուկի մնացած մասը (աղաջուրը պետք է 2 սմ վերև լինի տոլմայից)։ Տոլմաների վրա ծանր իր դրեք։
Մարմանդ կրակի վրա եփում ենք 1,5-2 ժամ։
Պասուց տոլման մատուցել սառը վիճակում։
Ձեզ ենք ներկայացնում տոլմա պատրաստելու բոլոր գաղտնիքները ՝ փաթաթելուց մինչև ֆարշ բռնել
Տոլման հայկական ամենահամեղ ուտեստներից մեկն է։ Պատմաբան, խոհարարական գրքերի հեղինակ Պոխլյոբկինին հայտնել է, որ տոլման հայկական խոհանոցի ուտեստ է։ Եվ նման պնդումները շատ են։
Այսպիսով, Xohanoc.am-ը ձեզ է ներկայացնում տոլմա պատրաստելու բոլոր գաղտնիքները ՝ փաթաթելուց մինչև ֆարշ բռնել։
Բաղադրամասեր
երկար բրինձ - 1 բաժակ,
տավարի միս լավ որակի - 1 կգ,
խոզի յուղոտ միս - 300-400 գ,
սոխ - 600 գ,
չորացրած թարխուն - 4 ճ.գ.,
չորացրած ռեհան - 4 ճ.գ.,
չորացրած անանուխ - 0,5 թեյի գդալ,
սխտոր - 1 գլուխ,
խաղողի տերևներ (պահածոյացված) - 400 գ,
կարագ - 3-4 ճ.գ.,
աղ ըստ ճաշակի,
աղացած պղպեղ ըստ ճաշակի,
սամիթ, մաղադանոս,
ջուր
Մաքրել սոխը, սխտորը: Խաղողի տերեւները լվանալ տաք ջրով, խնամքով շարել ափսեի վրա։ Բրինձը մի քանի անգամ լվանալ սառը ջրով։ Լվացեք տավարի և խոզի միսը: Մսաղացի միջոցով աղացեք միսը, սոխը, սխտորը, թարմ սամիթը, մաղադանոսը: Աղացած մսին ավելացնել բրինձը, չորացրած ռեհանն ու թարխունը։ Լավ խառնել, ավելացնել աղ ու պապրիկա։ Կափարիչով փակել աղացած միսը և թողնել ամբողջ գիշեր սառնարանում։
Խաղողի տերևները ափսեի վրա դնել, վրան լցնել աղացած միսը և փաթաթել։
Տոլմաները գեղեցիկ շարքերով դնել կաթսայի մեջ։ Ես օգտագործում եմ չուգունե թավան, ինչպես մայրս է սովորեցրել ինձ: Նա ասաց, որ չուգունի մեջ տոլման համեղ է ստացվում։ Վերջում պետք է մի քանի խաղողի տերեւ դնել, ապա՝ վերին շերտին ափսե։ Լցնել ջուր, որպեսզի ծածկի ափսեն: Կափարիչով կաթսան փակել և մարմանդ կրակի վրա մոտ մեկ ժամ կամ մի փոքր ավելի եփ գալ։