Պարզվում է, որ խոզի ճարպն ավելի առողջարար է, քան ձիթապտղի յուղը... Զարմանալի բացահայտումներ գիտնականների կողմից

Դիտումներ 7458

Պարզվում է, որ խոզի ճարպն ավելի առողջարար է, քան ձիթապտղի յուղը... Զարմանալի բացահայտումներ գիտնականների կողմից

Բժիշկները խորհուրդ են տալիս ուշադրություն դարձնել կենդանական ծագման մթերքներին, որոնք կարող են անվտանգ օգտագործվել հիվանդությունների կանխարգելման և վարակների դեմ պայքարելու համար: Այդ մթերքներից մեկը թարմ խոզի ճարպն է:

Շատ լեգենդներ կան ճարպերի վտանգի մասին, որոնք հաճախ վախեցնում են այս մթերքը սիրող մարդկանց։ Այսօր մենք կհասկանանք հարցի բոլոր բարդությունները և կվերացնենք առասպելների մեծ մասը։

Խոզի ճարպը, ինչպես մյուս մթերքները, բացասաբար է անդրադառնում մարդու օրգանիզմի վրա միայն չափազանց մեծ քանակությամբ օգտագործելու դեպքում: Առողջ մարդկանց համար, ովքեր չեն տառապում աղեստամոքսային տրակտի, լյարդի և ենթաստամոքսային գեղձի հետ կապված խնդիրներից, ճարպը միայն օգուտ կտա։ Առողջ մարդու համար թարմ ճարպի օրական նորման օրական 10-30 գրամ է։

Ենթամաշկային ճարպը աներևակայելի օգտակար է մարմնի համար, քանի որ այն հալվում է մեր մարմնի ջերմաստիճանում: Հարկ է նշել, որ այն հակացուցված է լեղարտադրության հետ կապված խնդիրներով տառապող մարդկանց։

 

 

Ինչպես ցանկացած կենդանական արտադրանք, խոզի ճարպը պարունակում է խոլեստերին: Բայց դրա թիվն այնքան էլ մեծ չէ, որքան մենք կարծում էինք։ 100 գրամ թարմ ճարպը պարունակում է 70-100 միլիգրամ խոլեստերին։ Համեմատության համար՝ 100 գրամ տավարի երիկամները պարունակում են 1126 միլիգրամ խոլեստերին։

Բայց մի անհանգստացեք, եթե այս նյութի մեծ քանակություն պարունակող մթերք եք օգտագործել։ Բժիշկները վաղուց հաստատել են այն փաստը, որ արյան և հյուսվածքների մեջ խոլեստերինի քանակը քիչ է կախված նրանից, թե որքան եք ուտում:

Շատ ավելի կարևոր է խոլեստերինի նյութափոխանակությունը: Օրգանիզմը պետք է ստանա առավելագույն օգտակար նյութեր և դրանք ճիշտ վերամշակի։ Դրանում նրան կօգնեն թթուները, որոնք պարունակվում են ճարպի մեջ՝ լինոլիկ և արախիդոնիկ:



​Խոզապուխտով լցոնված ռուլետներ, որոնք տոնական սեղանի անբաժան մասն են

Բաղադրությունը․

խոզապուխտի շերտեր - 12-14 հատ;
խաշած ձու - 2 հատ;
պանիր - 70 գրամ;
մեծ թթու վարունգ - 1 հատ;

 


մայոնեզ - 2 ճաշի գդալ;
սխտոր - 2-3 պճեղ;
սամիթ - 2 ճյուղ;
մաղադանոս զարդարման համար;
աղ, սև աղացած պղպեղ։

Պանիրը անցկացնում ենք մանր քերիչով։ Մարինացված վարունգը կտրատել փոքր խորանարդիներով։ Սամիթը մանր կտրատել։

Մանրացված անցած ձուն, պանիրը, վարունգը, սամիթն ու սխտորը խառնում ենք։ Աղ և պղպեղ՝ ըստ ճաշակի, ավելացնել մայոնեզ և լավ խառնել։



Խոզապուխտի յուրաքանչյուր շերտի մեջտեղում լցնում ենք մի երկու ճաշի գդալ միջուկ։ Ռուլետները փաթաթում ենք և չոփով ամրացնում։

Շարել ափսեի վրա և զարդարել մաղադանոսի տերեւներով։

Մատուցելուց նախուտեստը պետք է սառը լինի։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը