Պարզվում է, որ ես ամբողջ կյանքում սխալ եմ պատրաստել բրինձը․ Մի չինուհի կիսվել է մի պարզ գաղտնիքով և պատմել, թե ինչպես են եփում Չինաստանում

Դիտումներ 1157

Պարզվում է, որ ես ամբողջ կյանքում սխալ եմ պատրաստել բրինձը․ Մի չինուհի կիսվել է մի պարզ գաղտնիքով և պատմել, թե ինչպես են եփում Չինաստանում

Չինացիների համար բրինձ պատրաստելը իսկական արվեստ է։ Նրանք շատ զգայուն են իրենց հիմնական հացահատիկային մշակաբույսերի նկատմամբ: Առաջին հերթին բրինձը պետք է երկար լվանալ ջրով, այդ ժամանակ այն մաքուր կլինի։

 

 

Դա անհրաժեշտ է, որպեսզի հեռացվի ամբողջ բրնձի ալյուրը, որը գոյանում է հատիկների միմյանց դեմ շփումից։ Ալյուրը ջրով սոսինձ է կազմում, որի պատճառով հատիկները կպչում են, ջուրը շատ թանձրանում է և ամբողջությամբ չի եռում, իսկ բրինձն այրվում է, ասում է չինուհին։ Այնուհետև բրինձը ամռանը եփելիս պետք է կես ժամ թրջել, իսկ ձմռանը՝ մեկ ժամ։ 



Այն ուռչում է, իսկ ներսում պահվում են այն բոլոր սննդանյութերը, որոնք չեն կորչի եփելու ժամանակ։

 

 

Լվացված և թրջած բրինձը պետք է լցնել ջրով 1։1,25 հարաբերակցությամբ։ Խոհարարության համար ավելի լավ է ընտրել հաստ հատակով կաթսաներ, բացի այդ, ամեն դեպքում ծածկել այն կափարիչով։

 



Կրակն անջատելուց հետո կափարիչը 10 րոպե չի կարելի բացել, այդ ընթացքում բրինձը հասնում է ցանկալի վիճակին։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։

 



Ամենաընթերցվածը