Պարզեք, թե արդյոք ընկույզը կարելի է պահել սառնարանում, քանի որ չնայած այն փաստին, որ դրանք բավականին դիմացկուն են, դրանք նաև ունեն իրենց հատուկ պահանջները

Դիտումներ 2001

Պարզեք, թե արդյոք ընկույզը կարելի է պահել սառնարանում, քանի որ չնայած այն փաստին, որ դրանք բավականին դիմացկուն են, դրանք նաև ունեն իրենց հատուկ պահանջները

Ավելի լավ է ընկույզի միջուկը չհանել իրենց կոշտ կեղևից, քանի որ դա պաշտպանում է դրանք անցանկալի բորբոսից կամ չափից ավելի չորացումից: Այնուամենայնիվ, շատերը նախընտրում են դրանք ձեռքի տակ ունենալ առանց կեղևի՝ արագ ավելացնելու համար ճաշատեսակին կամ պարզապես ուտելու համար:

Ընկույզը փչանալուց պաշտպանելու համար կարևոր է.

  • պահել դրանք զով մութ տեղում

 

 

  • ընկույզի միջուկները պետք է տեղադրվեն հերմետիկ տարաների մեջ
  • սառնարանում պահպանման օպտիմալ ջերմաստիճանը 4 աստիճան է, ժամկետը ոչ ավելի, քան 4-5 ամիս
  • սառցարանում ընկույզները թարմ կմնան 2 տարի, իսկ խցիկից հանվելուց հետո 2 ժամից պատրաստ կլինեն ուտելու


Դուք սիրու՞մ եք ընկույզ. Ահա թե ինչ է տեղի ունենում օրգանիզմում, եթե սովորականից շատ ընկույզ եո ուտում

Մենք գիտենք, որ ընկույզը շատ  օգտակար է առողջության և հատկապես սրտի առողջության համար՝ նվազեցնելով Ալցհեյմերի հիվանդության վտանգը, բայց քանի՞ ընկույզ կարող ենք օգտագործել՝ չվնասելով մեր առողջությանը:

 

 

Մեզանից շատերը շատ են սիրում ընկույզը, քանի որ դրանք շատ համեղ են և օգնում են արագ հագեցնել սովի զգացումը, բայց ահա թե ինչ կկատարվի ձեր օրգանիզմի հետ, եթե չպահպանեք ընկույզ ուտելու առաջարկվող օրական չափաբաժինը։
Օրական չափաբաժինը մոտավորապես 24 նուշ կամ 14 ընկույզ կամ 8 հնդկական ընկույզ է:
Շատ ընդեղեն ուտելու խնդիրն այն է, որ այն կարող է բացասաբար ազդել մեր առողջության վրա.

Բազմաթիվ հետազոտություններ հաստատում են, որ ընկույզն օգնում է նիհարել։
Ընկույզները օգնում են նիհարել, բայց միայն այն դեպքում, եթե դրանք սպառվում են առաջարկվող օրական չափաբաժնի սահմաններում:



Եթե դուք ուտում եք ավելի շատ, քան խորհուրդ է տրվում, դրանք հակառակ ազդեցությունն են ունենում:Ընկույզները բավականին բարձր կալորիականություն ունեն:
Եթե ընկույզ ուտելուց հետո կարող եո փքվածություն զգալ:
Դրանից խուսափելու համար կարևոր է օգտագործել ընկույզի առաջարկված քանակությունը։

Մազաթափություն, փխրուն եղունգներ, բերանի տհաճ հոտ, մկանների և հոդերի ցավ:
Այս բոլոր ախտանիշները սելենիումով թունավորման ախտանիշներ են՝ հազվագյուտ, բայց լուրջ հիվանդություն, որը կարող է առաջանալ մեծ քանակությամբ ընդեղեն օգտագործելու արդյունքում:

 


Ընկույզներն այնքան հարուստ են սելենով, որ որոշ սննդաբաններ խորհուրդ են տալիս օրական ընդամենը 4 ընկույզ ուտել:

 

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը